Cevizli bat

Hestia

Bayan Üye
Malzemeler:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek​
  • 3 su bardağı kaynamış su​
  • 1 su bardağı ince bulgur (daha sulu olsun isterseniz bulguru azaltın)​
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (veya 1 kaşık biber, bir kaşık domates salçası)​
  • 1 limonun suyu​
  • arzuya göre 1 domates (küp küp doğranmış)​
  • tuz​
  • pulbiber​
  • yarım demet taze nane​
  • yarım demet maydanoz​
  • yarım demet taze soğan​
  • yarım demet dereotu​
  • yarım demet reyhan​
  • 250 gr. asma yaprağı​
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz​



Hazırlanması:
  1. Mercimekleri yıkayıp bir tencereye alarak üzerlerine suyu ekleyin. Su azalır ancak mercimekler pişmezse su ekleyin. Pişince bulguru ilave edip yarım saat bekletin.​
  2. Bu arada asma yaprakları kaynar suda çok az haşlayın. Soğanları ve otları ince ince doğrayın. Yarım saat sonunda önce salçayı, limon suyunu, tuzu, pulbiberi ve domatesi ilave edin.​
  3. En son otları ve cevizi ilave edip asma yapraklarıyla servis yapın​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst