Cevizli Ay

İnci

1907
Prenses
250 gr özlü un
75 gr yağ
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı un
1/2 paket vanilya
4 çay kaşığı pudraşekeri
1 bilye kadar maya
4 fiske limon kabuğu rendesi
2 yumurta akı
1 kahve fincanı süt
1 bardak ceviz içi
3 çorba kaşığı bayat ekmek içi ufalanmış
1 çay bardağı şeker
1 kahve kaşığı tarçın veya yenibahar

Hamur tahtasına elenmiş un daire şeklinde açıldıktan sonra maya, süt ya da su ile iyice ezilir ve un, içten yedirilerek hamur yapılır. Unun tamamı kapatılarak beklenir. Un yığını çatlayınca ortası açılır, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, şeker, yağ ilâve edilerek üstüne de bir yumurta kırılır. Tamamı yoğrularak orta sertlikte hamur elde edilir. Bu hamur, yarı yumurta büyüklüğünde parçalara bölünerek yuvarlanır, sonra yaş bir beze sarılır. Daha sonra bu toparlaklara çok az un serpilerek uçları fazla inceltilmeden açılır. Sigara boyunda evvelce hazırlanmış ve karıştırılmış içten üstüne konur, etrafı biraz toparlanarak ve uç tarafı açık olarak ay şekli verilir. Tepsi yağlanarak 2 parmak kadar aralıklarla yerleştirilir. Pişirmeden evvel 10 dakika kadar beklenir, mayalanmış olur. 1 yumurtanın sarısına 2 fiske un şekeri ilâve edilerek üstüne sürülür. Orta ısıdaki bir fırına sürülerek 10 dakika kadar kızartılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst