Shade.Anqer
Kayıtlı Üye
Malzemeler
1 Adet irice tavuk
1 Adet soğan
1 Adet havuç
3 Su bardağı dolusu iç ceviz
Tuz, kırmızı biber
1-2 Diş sarımsak
Bayat ekmek kabukları
Süslemek için maydanoz yaprakları
Hazırlanışı
* Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu, dörde bölünmüş soğan, havuç ve yeterince suyla birlikte ateşe koyun.
* Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın.
* Bir kaşık tuz katıp, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
* Ateşten indirin ve ılınmaya bırakın.
* Tavuğu tencereden çıkartın. Kemiklerini ve derisini ayırın. Etleri de iri parçlara bölün.
* Cevizleri bir robotta çekin.
* Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp, ıslatın.
* Suyunu sıkarak azar azar çekilmiş cevize katın.
* 1-2 dişte dövülmüş sarımsak, dilediginiz kadar kırmızı biber ve tuz koyun.
* Tekrar robottan geçirin; akan yağlari bir fincana toplayın.
* Ceviz içine azar azar tavuk suyu katıp, tahta kaşıkla karıştırın. Koyu boza kıv***** gelen salçanın yarısını tavuk etleriyle karıştırın.
* Uzun bir servis tabağına yerleştirin.
* Üzerini de kalan salçayla kapatın.
* Ceviz yağı gezdirip, maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
1 Adet irice tavuk
1 Adet soğan
1 Adet havuç
3 Su bardağı dolusu iç ceviz
Tuz, kırmızı biber
1-2 Diş sarımsak
Bayat ekmek kabukları
Süslemek için maydanoz yaprakları
Hazırlanışı
* Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu, dörde bölünmüş soğan, havuç ve yeterince suyla birlikte ateşe koyun.
* Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın.
* Bir kaşık tuz katıp, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
* Ateşten indirin ve ılınmaya bırakın.
* Tavuğu tencereden çıkartın. Kemiklerini ve derisini ayırın. Etleri de iri parçlara bölün.
* Cevizleri bir robotta çekin.
* Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp, ıslatın.
* Suyunu sıkarak azar azar çekilmiş cevize katın.
* 1-2 dişte dövülmüş sarımsak, dilediginiz kadar kırmızı biber ve tuz koyun.
* Tekrar robottan geçirin; akan yağlari bir fincana toplayın.
* Ceviz içine azar azar tavuk suyu katıp, tahta kaşıkla karıştırın. Koyu boza kıv***** gelen salçanın yarısını tavuk etleriyle karıştırın.
* Uzun bir servis tabağına yerleştirin.
* Üzerini de kalan salçayla kapatın.
* Ceviz yağı gezdirip, maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.