Hestia
Bayan Üye
Çemenli Börek - Malzemeler - İçindekiler
2 adet yufka
1 çorba kaşığı çemen
1 çay bardağı su
1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı ceviz içi
Çemenli Börek - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Su ve sıvı yağı karıştırın. Yarısını yufkaların arasına yarısını da yufkaların üzerine sürün. Yufkaları 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritleri ikiye bölün. Diğer tarafta çemeni, peyniri ve ceviz içlerini bir kapta karıştırın. Şerit kesitiğiniz yufkaların içine bu malzemeden koyup muska şeklinde sarın ve fırınlayın..
2 adet yufka
1 çorba kaşığı çemen
1 çay bardağı su
1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı ceviz içi
Çemenli Börek - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Su ve sıvı yağı karıştırın. Yarısını yufkaların arasına yarısını da yufkaların üzerine sürün. Yufkaları 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritleri ikiye bölün. Diğer tarafta çemeni, peyniri ve ceviz içlerini bir kapta karıştırın. Şerit kesitiğiniz yufkaların içine bu malzemeden koyup muska şeklinde sarın ve fırınlayın..