Çelik: Bunun korkaklıkla bir alakası yok

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un sınır bölgesinde siperde çömelmesini eleştiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un sınır bölgesinde siperde çömelmesini eleştiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun, 'Gediktepe'ye gideceğim ve çömelmeyeceğim" şeklindeki sözlerini 'atıp-tutmak' şeklinde değerlendiren Bakan Çelik, "Ben gideceğim şöyle duracağım, bu yiğitlik değildir. Yiğitlik Türkiye'nin meselelerine sahip çıkmaktır." dedi.

Bakan Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte Bursa merkez Nilüfer ilçesinde Çamlıca Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

"BU OLAYI BU ŞEKLE DÖNÜŞTÜRENLERİ KINIYORUM"

Kılıçdaroğlu'nun sınır bölgesine gidip ayakta duracağı yönündeki sözlerini eleştiren Çelik şunları dile getirdi: "Bu olayı bu şekle dönüştürenleri doğrusu ben kınıyorum. Böyle bir şey olabilir mi? Türkiye'nin binbir türlü terörle mücadele ettiği bir süreçte, Türkiye'nin başbakanı müessif olayın gerçekleştiği yere gidiyor, orada güvenlik önlemleri çerçevesinde nasıl konuşlanması gerekiyorsa bu kendilerine ifade ediliyor ve Sayın Başbakan siperde Genelkurmay Başkanı ile birlikte olayı askerlerle değerlendiriyor. Bu konu yok çömelmiş, yok kalkmış gibi yorumlara tabi tutmak ne kadar yanlış bir şeydir. Olayın cereyan ettiği mahalle ne alakası var yorumları doğrusu ben anlamıyorum."

"BUNUN KORKAKLIKLA ALAKASI YOK"

Kendilerinin de şehir içindeki gezilerde güvenlik güçleri ile bağlantılı hareket ettiklerini ve arabaya biniş ve inişlerinin güvenlik güçlerince hesaplandığına dikkat çeken Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların bile hesaplandığı bir güvenlik önlemlerinin olduğu ortamda siz kalkıyorsunuz, 'sınır bölgesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı niye oturmuş, niye çömelmiş' bunu tartışma konusu yapmak iyi niyetle bağdaşmıyor diye düşünüyorum. Bunun korkaklıkla alakası yok ki. Siz Türkiye'nin Başbakanı'nı çatışma bölgesine götürdüğünüz zaman o riski kim alabilir. Genelkurmay Başkanı ile Başbakan'ın o konumlarının riskini kim alabilir. Oranın güvenlik önlemleri ne ise herkes ona uyacak."

Ankara'dan konuşmanın kolay olduğunu ifade eden Çelik, "Atmak tutmak kolay. Bunu siyaset malzemesi yapmak da apayrı ayıp bir olay. 'Ben gideceğim şöyle duracağım', bu yiğitlik değildir. Yiğitlik Türkiye'nin meselelerine sahip çıkmaktır. Türkiye'nin meselelerini çözüme kavuşturmaktır. Lafla filan da bunlar çözülmez." diye konuştu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri