Çekim yasası ve kader(evleneceğimiz insan)

nones

Bayan Üye
Çoğumuzun aklına takılan bir soru var.Evleneceğimiz insan kader mi?Eğer kaderimizse çekim yasası bir işe yaramaz.Tabi düz mantık olarak doğru.
Ama bilmediğimiz bir şey var.Kader de (ölüm,doğum,anne, baba vs. dışında) değişebilir.Kendimce açıkladıktan sonra bir alıntı yazı aktarıcam.Çekim yasası sevdiğinizi gerçekten çekmekte işe yarıyor.Etrafımda birçok insan yaptı ve bende yaptım.Yani bunun kesinliğinden eminim.Ama doğru uygulamak lazım.İnanç şart.Yapılması gerekenleri bilyorsunuz bu nedenle bunu açıklamama gerek yok.Şimdi aşağıdaki yazıyıda okursanız kaderi anlıcaksınız.Ve çekim yasasını uygularken kader konusundaki tereddütleriniz kalkacak diye umuyorum.
'''Kaderi ikiye ayırabiliriz: ızdırari kader, ihtiyari kader.

"Izdırari kader"de bizim hiçbir tesirimiz yok. O, tamamen irademiz dışında yazılmış. Dünyaya geleceğimiz yer, annemiz, babamız, şeklimiz, kabiliyetlerimiz ızdırari kaderimizin konusu. Bunlara kendimiz karar veremeyiz. Bu nevi kaderimizden dolayı mesuliyetimiz de yok.

İkinci kısım kader ise, irademize bağlıdır. Biz neye karar vereceksek ve ne yapacaksak, Allah ezeli ilmiyle bilmiş, öyle takdir etmiştir. Evlenilecek insan kader mi.Yoksa kendimiz mi seçiyoruz?Yani siz bir aday tipi belirliyorsunuz ve arıyorsunuz. Allah’ta sizin istediğiniz vasıflara sahip birkaç kişiyi önünüze çıkarıyor. Sizde bunlardan birini iradenizle beğenip kabul ediyorsunuz. Alah’ın alacağınız eşin kim olduğunu ezelde bilmesi kader, fakat sizin iradenizle seçmeniz cüz’i irade dediğimiz insanın mesuliyet sınırlarıdır.

Kaderin esas anlamı Allah’ın, olmuş olacak her şeyi bilmesi demektir. Dikkat edersek insan iradesini yok saymıyor. Bilmek ayrı yapmak ayrıdır. Bilen Allah’tır, yapan kuldur.

Buradaki ince nokta: Allah bildiği için yapmıyoruz. Biz yapacağımız için Allah biliyor. Zaten Allah’ın geleceği bilmemesi düşünülemez. Bilmese veya bilemese yaratıcı olamaz.

Buna bir örnek verelim; Allah dostu evliyadan bir öğretmen düşünelim. Öğrencilerinden birisine “yarın seni şu kitaptan imtihan edeceğim.” diyor. Fakat öğretmen Allah’ın izniyle onun filim, maç, oyun, eğlence, derken sabah okula çalışmadan geleceğini bilerek, akşamdan karnesine “0” yazıyor. Ertesi sabah öğrenci sorulan sorulara cevap veremiyor ve sıfırı hak ettiğini bildiği anda, öğretmen cebinden not defterini çıkarıp “senin çalışmayıp sıfır alacağını bildiğim için önceden deftere sıfır yazmıştım” diyor. Buna karşı öğrenci “Hocam sen sıfır yazdığın için ben sıfır aldım. Yoksa geçer puan yazsaydın geçerdim.” diyebilir mi?

Demek ki Allah yazdığı için biz yapmıyoruz, bizim yapacağımız şeyleri bilerek Allah yazıyor. İşte buna kader diyoruz.
Selam ve dua ile...'''(alıntı)

dua edip ve yapmamız gereken herşeyi (çekim ile ilgili) yapalım.Ve tevekkül edelim.Allah duaları kabul edendir.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri