Cehennem köpekleri Atina'ya geliyor

buğlem

Bayan Üye
Cehennem köpekleri Atina'ya geliyor

Troyka 'görev gücüyle' Yunanistan'ı zorl arken medya 'Cerberus köpekleri Atina'ya geliyor' başlıkları attı. Maaşları 198 euroya düşen emekliler ise "Bu parayla yaşanır mı" diyor

Komşu, Avrupa Birliği ile Avrupa Merkez Bankası ve IMF'den oluşan Troyka'nın istediği yeni tedbirlerle çalkalanıyor. AB'den yardım almak için emekli maaşlarında indirimi kabul eden Yunanistan'da kontrol tamamen uluslararası dış güçlere geçiyor. Yunan basını ülkenin tasarruf planını gözetlemek için AB tarafından kurulan görev gücünü protesto için "Cerberus köpekleri Atina'ya geliyor" başlıkları attı. Troyka'ya yapılan benzetmedeki Cerberus köpekleri mitolojide öteki dünyada ölülerin başında bekleyen üç başlı zebani köpeklerini temsil ediyor.

'YUNANİSTAN'A TAKILA N KELEPÇE'
Haftalık To Vima gazetesi, Avrupa Komisyonu'nun yeni yardım karşılığında kabul ettirdiğini öne sürdüğü yeni koşulları "Troyka'dan Yunanistan'a takılan bir kelepçe" olarak değerlendirdirirken yeni yardım anlaşmasının 'kan ve gözyaşları' arasında kabul edildiğini belirtti. Yunanistan başbakanı Lukas Papadimos ise yeni yardım paketinin onaylanması için, hükümetin, Troyka ile belirli kriterler temelinde ilke anlaşmasına vardığını belirterek bu anlaşma çerçevesinde bugün yapılacak Eurogroup toplantısına kadar bazı önemli kararların alınması gerektiğini söyledi. Harcamaların denetlenmesine yönelik Komisyon tarafından Yunanistan'a kayyum tayin edileceğine ilişkin iddialara değinen Papadimos, böyle bir şeyin sözkonusu olmadığını ancak, Avrupa Komisyonu'nun daha önce denetim için Atina'ya gönderdiği "Task Force"n (Görev Gücü) güçlendirileceğini söyledi.

"198 euroya yaşanır mı?"
Yunanistan'da, 130 milyar euroluk yardım paketinin onaylanması için, harcamaların 325 milyon euro kaynak yaratacak şekilde azaltılması gerekiyor. Bu nedenle emekli maaşlarının azaltılması kararlaştırıldı. "Almanya, Yunan ateşiyle oynuyor" pankartlarıyla hükümeti protesto eden 76 yaşındaki emekli Konstantinos Doganis emekli maaşlarında yapılan kesintilere öfkeli. Doganis net 345 euro emekli maaşı aldığını ifade ederek "136 euroyu Sağlık Bakanlığı'nın bakımevine ödüyorum. Elimde ayda net 198 euro kalıyor. 198 euro ile yaşayabilir misiniz?" diye konuştu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri