Çay Demlemenin Sırları

ashli

Bayan Üye
ÇAY DEMLEMENİN SIRLARI

Çay demlemek maharet ister. Kaynar suyla çay demlemenin yanlış olduğunu biliyor muydunuz? Kaynar su, çaya acılık verir. Bunu engellemek için alttaki su kaynadıktan sonra üzerine bir miktar soğuk su ekleyip çayı öyle demlemek gerekiyor.

ÇAYIN HAZIRLANMASI

Misafirlere ikram edilecek çay'ın hazırlanmasında çeşitli yöntemler uygulanırsa da hepsinde çayın demlenmesi ve çeşitli araçlarda hazırlanması aynıdır. Semaver veya çaydanlıkla hazırlanan çayın ayrıca bez torbalar içinde hazırlanmış torbacıklarm kaynatılmış suyla dolu bardakların içine ipçiklerle konulması sureti ile de elde edildiği bilinmektedir. İster, çaydanlıkla ister semaverle ister Alafranga torbacıklarla hazırlansın çayın iyiliğine ve hazırlanışına göre çay tiryakilerine hitap eder. Üstüste kırk bardak çay içen memleketler ve halklar vardır. Bunlara umumiyetle çoğu kez soğuk iklimli yerlerde raslanır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst