Çatal Tarifi

Hestia

Bayan Üye


MALZEMELER
2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram oda sıcaklığında
margarin
1 paket kabartma tozu
Un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu

HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki margarini, sıvıyağı, yumurtayı, toz şekeri, tuzu, mahlep ve yoğurdu yoğurma kabında karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan parçalar kopartıp tezgahta uzun şeritler yapın.
Hazırladığınız şeritlerin iki tanesini yan yana koyup iki ucunu birleştirin. Yağlanmış tepsiye ortasını açarak yerleştirin ve ortasına bir şerit daha koyun. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Kalan hamuru aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Ilıttıktan sonra servis yapın

AFİYET OLSUN
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst