sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Malzemeler:
1,5 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı aşurelik buğday
1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
10 dal taze nane 8 su bardağı su
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Arzuya göre pul biber
Yapılışı:
1- Bir gece önceden ıslatılan buğday süzülür.
2- Tereyağında kıyılmış soğan sote-lenir.
3- Buğday 2 dakika sotelenip 8 su bardağı su ilave edilir.
4- 25-35 dakika piştikten sonra 1 taşım haşlanmış yeşil mercimek ilave edilir.
5 -20-25 dakika haşlandıktan sonra süzme yoğurdu ve tuzu ilave edilir.
6- Piştikten sonra tereyağında nane ve toz biber kızartılıp üzerine dökülerek servise sunulur.
PRATİK BİLGİ
Pişmek bilmeyen sert etleri çabuk pişirmek için tencereye bir parça ekmek içi atın.
1,5 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı aşurelik buğday
1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
10 dal taze nane 8 su bardağı su
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Arzuya göre pul biber
Yapılışı:
1- Bir gece önceden ıslatılan buğday süzülür.
2- Tereyağında kıyılmış soğan sote-lenir.
3- Buğday 2 dakika sotelenip 8 su bardağı su ilave edilir.
4- 25-35 dakika piştikten sonra 1 taşım haşlanmış yeşil mercimek ilave edilir.
5 -20-25 dakika haşlandıktan sonra süzme yoğurdu ve tuzu ilave edilir.
6- Piştikten sonra tereyağında nane ve toz biber kızartılıp üzerine dökülerek servise sunulur.
PRATİK BİLGİ
Pişmek bilmeyen sert etleri çabuk pişirmek için tencereye bir parça ekmek içi atın.