Çatal Aşı Çorbası

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
Malzemeler:
1,5 çay bardağı yeşil mercimek
• 1 su bardağı aşurelik buğday
• 1 adet kuru soğan • 2 yemek kaşığı tereyağı • Tuz
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 10 dal taze nane • 8 su bardağı su
• 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
• Arzuya göre pul biber

Yapılışı:
1- Bir gece önceden ıslatılan buğday süzülür.
2- Tereyağında kıyılmış soğan sote-lenir.
3- Buğday 2 dakika sotelenip 8 su bardağı su ilave edilir.
4- 25-35 dakika piştikten sonra 1 taşım haşlanmış yeşil mercimek ilave edilir.
5 -20-25 dakika haşlandıktan sonra süzme yoğurdu ve tuzu ilave edilir.
6- Piştikten sonra tereyağında nane ve toz biber kızartılıp üzerine dökülerek servise sunulur.

catal_corba.jpg

PRATİK BİLGİ
Pişmek bilmeyen sert etleri çabuk pişirmek için tencereye bir parça ekmek içi atın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst