Çatal (15-18 adet)

` nazLı ..

Bayan Üye
Çatal (15-18 adet)​


catal.jpg



Malzemeler
5 Su Bardağı Un
5 Kahve Fincanı Yumuşamış Margarin
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz, Çörek Otu


Yemegin Yapilisi
Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru 1-2 saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin. Uçlarını çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
AFIYET OLSUN...​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst