Carlos ve Yıldırım

darkZet

Kayıtlı Üye
Carlos ve Yıldırım

Zico, koskoca sol kanadı Roberto Carlos'a bıraktı Dünyada 3-5-2 oynayan kaç tane üst düzey takım var? Başkan Aziz Yıldırım mat olabilir, aman dikkat.

"Carlos'u bir sol bekin önünde kullanmak bana çok zor geliyor. Önde olup, bir şeyler yapmak farklı bir şey. Buna alışık değil. Vederson ancak Carlos'un önünde oynar." Bu sözler Arthur Zico'ya ait. Hani şu son maçta 3-5-2 deneyen ve orta beşlinin solunu, yani koskoca bir kanadı, Roberto Carlos'a veren Zico'ya.

TESİSLEŞME BAŞKANI
Roberto
Carlos'un sol önde oynamaya alışık olmadığını iddia edip (kaldı ki bir sol bekin önünde şahane oynar), 3-5-2'li düzende ortanın solunu Roberto Carlos'a vermek ne yaman bir çelişkidir. Zico'nun, bırakın gelmesini, adını duyduğumuz günden beri Yıldırım yönetimini eleştiriyoruz. Benim senelerdir savunduğum bir tez var: Sayın Aziz Yıldırım ideal bir "tesisleşmeden sorumlu yönetim kurulu üyesi"dir. İdeal bir "başkan" değil.

SADECE PATİNAJ!
Sürekli haklı çıkmaktan, özellikle bir Fenerbahçeli olarak, bıktım. Vizyonsuzluk ve günübirlik üretilen politikalar, taraftarınca benzersiz bir maddi ve manevi desteği arkasına almış koskoca bir kulübün patinaj yapmasına sebep oluyor. Fenerbahçe geçen yıl şampiyonluktaki rakiplerinin çok kötü olması nedeniyle şampiyon oldu. Teknik direktörü, yönetimi iyi olduğundan ya da takım çok iyi oynadığından değil. Ama öyle ya da böyle şampiyon oldu. Elde belli bir potansiyel de var. Bunu inkâr etmek aptallık olur. Peki Fenerbahçe bu potansiyelin üzerine bu yıl ne koydu? Fenerbahçe ileri mi gitti, geri mi?

FACİAYA DAVETİYE
Dünyada 3-5-2 oynayan kaç tane yüksek profilli takım var? Fenerbahçe yönetimi bu yaz transfer yaparken aklından 3-5-2'li bir yapı geçiriyor muydu? Ali Bilgin veya Colin Kazım orta beşlinin sağına uygun mu? Böyle bir oyun yapısında bu oyuncuların Mehmet Yozgatlı'dan ne farkı var? Roberto Carlos sol bekin önünde oynamaya layık görülmezken orta beşlinin solunda oynayabilir mi? Ligin daha dördüncü haftasında Fenerbahçe'nin elindeki bütün teknik ve taktik birikimi çöpe atmasının açılımı ne olabilir? Kezman'ın yanına ikinci bir santrfor alamayanlar, Deivid'i çift forvete yamayabilmek için dörtlü savunmadan nasıl vazgeçebilirler? Üst düzey maçlarda bu sistemin nasıl facialara yol açabileceği önceden nasıl görülmez?

"Kezman'ın yanına golcü alamayanlar, Deivid'i oynatabilmek için savunma güvenliğinden vazgeçiyor, faciaya davetiye çıkıyor "

Bu yanlıştan yol yakınken dönülsün. Zaten Fenerbahçe'de yol yakınken dönülmemiş tonla yanlış var. Bari bu yanlıştan dönülsün. Son sözüm de sayın Aziz Yıldırım'a: Sayın Başkanım, satranç tahtasındaki şahın önünde yer alan kale gibi, teknik direktörleri bir sola bir sağa oynattığınız dokuz yıllık tecrübeyle sabittir. Zico'ya tepki giderek artıyor. Bu kale de düşerse, taraftar artık "şah" diyebilir. Aman dikkat!

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
Geri