''Çaresiz kalırsam bırakırım''

karagümrük

Kayıtlı Üye
Diyarbakırspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, takımın durumu ve geleceği hakkında konuştu.

Sezon hazırlıklarına yalnızca 1 futbolcuyla başladılar... Maddi kriz nedeniyle birçok konuda sorun yaşadılar. Rakip takım taraftarlarının tezahüratları ligden çekilme kararı almalarına sebep oldu.

Ancak teknik direktörleri Ziya Doğan, hiçbir zaman pes etmedi, “Diyarbakırspor için elimden geleni yapacağım” dedi. Tunç Kayacı’nın sorularını yanıtlayan tecrübeli hoca, birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

‘Oyuncu almak zor’

“Ankaraspor’dan sonra Denizlispor’un da durumu ortada. Ligden düşecek üçüncü takım olmamak için 4-5 takım mücadele edecek. Yeni sezon öncesi 10 günde kurulan bir takımız. İkinci yarı öncesi yine eksiklerimiz var. Tjikuzu alındı ama kampa gelmedi. Bir forvet, iki de savunma oyuncusu transfer etmeye çalışıyoruz.

Devre arasında yerli oyuncu almak zor. Ya bize gelmiyor ya da boşa oyuncu çıkmıyor. Yabancı ise zor ve riskli. Sıkıntılarımızın olduğu bir gerçek ama kesinlikle karamsar değilim.”

‘Ayrılanlarla helalleştik’

“Futbolcularımın hiç birinin gitmesini istemedim ama haklarıydı. Helalleşerek ayrıldık. Yapabileceklerini yaptılar ve gittiler. Bizdeki aslında kriz değil kriz üstü bir olay.

Bana peşinat dışında ödeme yapılmadı. Ben da haklarımı korumak zorundaydım ve sözleşmemi feshettim. Serbestim aslında ama 1.5 yıllık sözleşme imzalayacağım. Bu bir tehdit değil. İstediklerimi yapmazlarsa bırakırım. Ziya Doğan’ın sabrı kimsede yok. Bırakmak gibi bir niyetim de yok. Çaresiz kalırsam bırakırım.”

Ayman savunması!

“İlk yarıdaki hatalarımızdan biri; biraz zamansız ve acele verilen demeçler. ‘Ligden çekiliyoruz’ sözü takımımızı imajı açısından da sıkıntıya soktu. 8 milyon Euro ile ligin altını üstüne getirecek, başarılı işler yapabilecek bir Anadolu takımı çıkartılır.

‘Ayman’ı neden yanında götürüyorsun’ diye eleştiriyorlar. Ayman’ı Gençlerbirliği’ne aldım. Düşmemeye oynayan takım ligi 5. tamamladı. Malatya’ya getirdim UEFA’ya kaldık. Trabzon’a aldım, ikinci yarıda lider olduk. Böyle kilit bir oyuncu.”

‘En ucuz takımız ama...’

“Diyarbakır’da öyle bir şey var ki, yabancı oyuncular paraları ödenmeyince, sahaya çıktıklarında belli olmuyor fakat saha dışında ve antrenmanlarda motive etmekte güçlük çekiyoruz. Bütün bunlara rağmen bir disiplin sorunu yaşanmadı. Devreyi 6 veya 7. sırada bitirebilirdik. Ancak yine de kendimizi başarılı sayıyorum. Ligin en ucuz takımıyız ama iyi iş yaptık.”

‘Beş kuruş gelirimiz yok’

“Süper Lig’e çıkarken Diyarbakırspor zaten hazır gelmemiş. Gelirlere temlik konulmuş. Geçen yılın değil senelerin borcu var kulüpte. En büyük eleştiriyi de şimdiki yönetim alıyor. Yönetimin sıkıntısı kendilerini iyi ifade edememesi. Beş kuruş gelir yok, kulübü ayakta tutmaya çalışıyorlar.

Yönetim gelirken yardım edecek kişiler de ortada yok. Başbakan’ın düzenlediği gecede bir miktar para toplandı. Ancak o paraların gelmesi birkaç ayı bulacak. Bir çok oyuncumuz gitti. Yüzde 70 takımı değiştirmek zorunda kalacağız.”

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri