Cantık Tarifi

ashli

Bayan Üye
gLpsk.jpg


Cantık Tarifi

Malzemeler

3 bardak un
2 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım fincan sıvı yağ

İçi için
300 gr kıyma
1 adet soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz

Hazırlanışı
Un, maya, tuz ve ılık suyla yumuşak bir hamur hazırlayalım ve mayalanması için bekleyelim. İçi için; sıvı yağda ince doğradığımız soğan, kıyma, baharat ve tuzu biraz kavuralım. Orta boy tepsiye yarım fincan yağı dökelim. Elimizle açtığımız küçük hamur parçalarının içine harcımızı koyup poğaça gibi kapatıp kenarları alta gelecek biçimde tepsideki yağa batırıp sık bir şekilde dizip üzerinde yumurta sarısı sürüp 190 derece ısıtılmış fırında pişirelim.

 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst