Camide göremediğimiz gençlik

djekselans

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar ,
Camilerde cuma günleri ve bayram namazlarının dışında cemaat bulunamıyor malesef . . elimden geldiği kadar namaz kılmaya çalışıyorum . mümkün oldukçada camiye gitmeye çalışıyorum . cemaatle bi alakam yok . gayet bireysel bi müslümanım . cami ye gittiğimde artık hiç genç insanlarla karşılaşmıyorum . hatta artık cemaat bile beni görünce şaşırıyor .
İslamiyeti yaşatan topluluklar Yani cemaatler namazları hep evde kıldırıyorlar zaten . . camilere bireyselken gidiyorlar . Eskiden mahalle arkadaşlarımızla giderdik camiye . . hatta hergün başka camiye giderdik gezerdik . . Ahh eski günler ahh . .

---> Camide göremediğimiz gençlik

Bizim turklerin bir anlayisi var.
"Yaslaninca namaz kilarim, yaslaninca hacca giderim"
Oysaki tv den gordugumde kabede diger muslumanlae (araplar, zenciler vs. Hepsi genc gencler. Genc yasta gisiyorlar. Bizim millet Turkler yani yaslandiginda o ates dusuyor icine ve ozamanda manasiyla yerine getirme mecali olmuyor yasli olduklaro icin.
ALLAH genclerin yaptigi ibaderleri cok severmis.

Ibadet, din, hac, cami, namaz yaslilara masuz birsey degil biz bunu anlamiyoruz sorun orda basliyor iste.
"Yaslanayim yaparim, giderim, kilarim" anlayisi olduktan sonra "daha cok erken gencim" anlayisi oldugu surece ne camiler dolar ne ibadet onemli olur insanlarin gozunde.

+ olarak. Din yaslilara yuklendigi gibi birde camilere hapsedildi maalesef.
Okullarda din dersi olsa. Gitsin camide ogrensin. Namaz kilincak olsa gitsin camide yapsin vs. Gibi...
Okullarda neden mescid yok mesela? Namaz illa camidemi kilinir? Dini neden camiye hapsederler? Bir ogrenci namaz kiliyor olamazmo yada calisan bir isci?

Ben hollandada okual gittigimde ogretmwnler geldi ozelliklw sordu. Namaz kilmak icin ozel bir yer istermisinoz diye. Bize neden zor geliyor?

Son düzenleme:
---> Camide göremediğimiz gençlik

Bizim turklerin bir anlayisi var.
"Yaslaninca namaz kilarim, yaslaninca hacca giderim"
Oysaki tv den gordugumde kabede diger muslumanlae (araplar, zenciler vs. Hepsi genc gencler. Genc yasta gisiyorlar. Bizim millet Turkler yani yaslandiginda o ates dusuyor icine ve ozamanda manasiyla yerine getirme mecali olmuyor yasli olduklaro icin.
ALLAH genclerin yaptigi ibaderleri cok severmis.

Ibadet, din, hac, cami, namaz yaslilara masuz birsey degil biz bunu anlamiyoruz sorun orda basliyor iste.
"Yaslanayim yaparim, giderim, kilarim" anlayisi olduktan sonra "daha cok erken gencim" anlayisi oldugu surece ne camiler dolar ne ibadet onemli olur insanlarin gozunde.

+ olarak. Din yaslilara yuklendigi gibi birde camilere hapsedildi maalesef.
Okullarda din dersi olsa. Gitsin camide ogrensin. Namaz kilincak olsa gitsin camide yapsin vs. Gibi...
Okullarda neden mescid yok mesela? Namaz illa camidemi kilinir? Dini neden camiye hapsederler? Bir ogrenci namaz kiliyor olamazmo yada calisan bir isci?

Ben hollandada okual gittigimde ogretmwnler geldi ozelliklw sordu. Namaz kilmak icin ozel bir yer istermisinoz diye. Bize neden zor geliyor?

gayet haklısınız . bizim üniversite de var mescit her okulda . cami de var kampüsün içinde uzak olsada sonuçta var . ama dediğiniz gibi liselerde de olabilir . doğruları biliyoruz ama yapmıyruz

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri