` βэγzα '
Banned
Calamari Elliniko
KULLANILACAK MALZEMELER:
4 adet büyük tüp kalamar (temizlenmiş)
150 gr iç midye (küçük küp doğranmış)
150 gr deniz tarağı (küçük küp doğranmış)
150 gr karides (temizlenmiş, küçük küp doğranmış)
150 gr istiridye (küçük küp doğranmış)
1 adet küçük sarı biber
1 adet küçük kırmızı biber
1 bağ dereotu (temizlenmiş, ince kıyılmış)
6 adet taze soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 fincan basmati pirinci
2 fincan su
Tuz
Karabiber
Safran sosu için:
1 çorba kaşığı karides (temizlenmiş, doğranmış)
1 çorba kaşığı deniz tarağı (temizlenmiş, doğranmış)
1 çorba kaşığı midye içi (temizlenmiş, doğranmış)
1 çorba kaşığı istiridye (temizlenmiş, doğranmış)
2 adet soğan (soyulmuş, doğranmış)
2 diş sarımsak (soyulmuş, doğranmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardak su
1 tutam safran
YAPILIŞI:
1- İç midye, deniz tarağı, karides ve istiridyeler zeytinyağında sotelenir.
2- Soğan ve biberler eklenir, sotelemeye devam edilir.
3- Ouzo ve su eklenir, biraz kaynatılır.
4- Kaynayınca basmati pirinci ve dereotu eklenir ve ocaktan alınır.
5- Soğuyunca ve pirinç suyu çekince iç kullanıma hazır olur.
6- Kalamarların içine hazırlanan içten koyulur, bir kürdan yardımıyla ağızları dikilir, ilk önce ızgarada bir cız-bız pişirilen kalamarlar, fırında 180 derecede 20 dakika pişirilir.
7- Safran sos için: karides, deniz tarağı iç midye, istiridye, soğan ve sarımsak zeytinyağında sotelenir. Safran, tuz, karabiber ve su eklenir, kaynatılır. Ocaktan alınınca bir blendır yardımıyla sos kıvamına gelene kadar iyice çekilir.
8- Kalamarların yanında servis edilir.
KULLANILACAK MALZEMELER:
4 adet büyük tüp kalamar (temizlenmiş)
150 gr iç midye (küçük küp doğranmış)
150 gr deniz tarağı (küçük küp doğranmış)
150 gr karides (temizlenmiş, küçük küp doğranmış)
150 gr istiridye (küçük küp doğranmış)
1 adet küçük sarı biber
1 adet küçük kırmızı biber
1 bağ dereotu (temizlenmiş, ince kıyılmış)
6 adet taze soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 fincan basmati pirinci
2 fincan su
Tuz
Karabiber
Safran sosu için:
1 çorba kaşığı karides (temizlenmiş, doğranmış)
1 çorba kaşığı deniz tarağı (temizlenmiş, doğranmış)
1 çorba kaşığı midye içi (temizlenmiş, doğranmış)
1 çorba kaşığı istiridye (temizlenmiş, doğranmış)
2 adet soğan (soyulmuş, doğranmış)
2 diş sarımsak (soyulmuş, doğranmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardak su
1 tutam safran
YAPILIŞI:
1- İç midye, deniz tarağı, karides ve istiridyeler zeytinyağında sotelenir.
2- Soğan ve biberler eklenir, sotelemeye devam edilir.
3- Ouzo ve su eklenir, biraz kaynatılır.
4- Kaynayınca basmati pirinci ve dereotu eklenir ve ocaktan alınır.
5- Soğuyunca ve pirinç suyu çekince iç kullanıma hazır olur.
6- Kalamarların içine hazırlanan içten koyulur, bir kürdan yardımıyla ağızları dikilir, ilk önce ızgarada bir cız-bız pişirilen kalamarlar, fırında 180 derecede 20 dakika pişirilir.
7- Safran sos için: karides, deniz tarağı iç midye, istiridye, soğan ve sarımsak zeytinyağında sotelenir. Safran, tuz, karabiber ve su eklenir, kaynatılır. Ocaktan alınınca bir blendır yardımıyla sos kıvamına gelene kadar iyice çekilir.
8- Kalamarların yanında servis edilir.