Çağlar Söyüncü: Arda abi sinirlidir şimdi diye korktum

ParadokS

Kayıtlı Üye
Genç milli takımlar için ne zaman davet almaya başladın? BAL’da nasıl fark edildin?

Ben de takip edildiğimi bilmiyordum. İlk olarak U-18 Milli Takımı’na stoper olarak çağırıldım. BAL’dan oraya gitmek mucize gibi bir şeydi. Almanya’dan, İstanbul kulüplerinden, Süper Lig’den gelenlerin arasında kendimi biraz kötü hissetmiştim ama sonra durumumla gurur duydum.

Euro 2016 elemelerinde A Milli Takım kadrosu için aldığın davet de bunun gibi sürpriz mi oldu?

O daha büyük sürprizdi! Arkadaşlarımla kafede otururken milli takımların kafile sorumlusu beni arayıp “Serdar Aziz sakatlandı, Fatih Terim seni düşünüyor, benden haber bekle” dedi. Bunu duyunca yerimde duramadım tabii. Sonra bir telefon daha geldi, “21:45’e bilet aldık, uçağa yetiş!” dediler. Hemen İzmir’den Kuşadası’ndaki tesislere gidip kramponlarımı aldım. İlk telefon ettiklerinde 18:30’du, 19:30’da havaalanındaydım. Sanki ilk defa uçağa bineceğim!

Takımdakilerin arasına karıştıktan sonra heyecanın geçti mi?

Tabii ki hayır. Haberlerde Sinem Kobal’la ilgili bir şeyler duydum, “Arda abi sinirlidir şimdi” diye korktum… Heyecanım antrenmana çıktığım anda azaldı. Bir pozisyonda Arda abinin sağından attım, solundan gelip topu aldım. Fatih Terim bunu görüp “Aferin, hep böyle özgüvenli ol” dedi ama antrenmandan sonra yine aynı heyecanlı ben oldum.

Kendini rahatlatmak için yöntemlerin var mı? Mesela ellerin terlemeye başladığında ne yaparsın?

Bir şeye canım sıkılmışsa ya da heyecanlanmışsam şınav çekiyorum. Maçtan önceki gece kafamdan maçı atamıyorsam kalkıp şınav çekerim. Maça çıkmadan soyunma odasında şınav çekerim. Sırf bunun için kullandığım özel bir kilimim var! Bazen içimdeki hırs ve heyecan o kadar fazla oluyor ki kendimi ancak bu şekilde rahatlatabiliyorum.

Maça başlamadan önce vücudunu yormuş olmuyor musun?

Hayır daha iyi oluyor.

Maçtan sonra da bunu yapacak halin kalmıyordur artık…

Sadece kötü oynadığımda! Kendimi cezalandırmak gibi bir şey. Vücudumu yorunca sabaha kadar kendimi eleştirmeden uyuyabiliyorum.

Arkadaşların sana bu yüzden mi Hulk diyor?

Yok, bazen kendi aramızda şakalaşırken onları tek elimle tutup havaya kaldırıyorum ondan!

Neyi daha iyi yaparsan kendini iyi hissedeceksin?

Benim için en önemli şey geriden oyun kurmak. Stoperlik için yine önemli bir konu da çabukluk. Bizde düzenli olarak sürat ve çabukluk testleri yapılıyor; kendimi net bir şekilde görmüş oluyorum. Stoperler hep ağırlıklarıyla eleştirilir, hızlı stoper saymak istesek 10 kişiyi zor buluruz. Hedeflediğim şeylerden biri de bu konudaki açıktan faydalanmak.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri