Çabuk Turşu MALZEMELER: 20 KİŞİLİK DOYA DOYA YİYİN
2 Su bardağı elma sirkesi
1 Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı zeytinyağı
125 gr havuç
125 gr yeşil fasulye
125 gr arpacık soğan
125 gr yeşil ve kırmızı biber
125 gr kereviz yaprağı ve kökü
125 gr karnabahar
3 Baş sarmısak
1 Demet dereotu
Hazırlanışı
2 Su bardağı elma sirkesi
1 Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı zeytinyağı
125 gr havuç
125 gr yeşil fasulye
125 gr arpacık soğan
125 gr yeşil ve kırmızı biber
125 gr kereviz yaprağı ve kökü
125 gr karnabahar
3 Baş sarmısak
1 Demet dereotu
Hazırlanışı
- Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın.
- Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
- Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın.
- Tuz ve şekeri ilave edin.
- Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın.
- Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
- Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın.
- 1 gün serin bir yerde bekletin.
- 1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz.
- NOT : Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz, yalnız kaynatma sırası her sebzeye göre değişecektir buna dikkat etmek gerekir.