Butonların Kullanımı

-oZKan-

Ceo
Admin
Bu bölümde bahsedilecek konuları şu ana başlıklar altında toplayabiliriz: 1- Basit butonlar
2- Komplike ve animasyonlu butonlar
3- Butonlara tween uygulaması
4- Pop-up menü ( Çekme menüsü ) oluşturma
5- Buton izleme seçenekleri
6- Key-press ( Klavye girdileri ) olayları
7- Buton over alanına film klibi ekleyerek animasyonlu buton oluşturma
Butonlar sadece başka bir sayfaya yönlendirme amacıyla kullanılmazlar. Film klip leri içinde actionscriptlerle beraber kullanıldığında çok çarpıcı sonuçlar elde edilir. Bu amaçla gizli butonlar sıklıkla tercih edilir.
action1_1.gif
action1_2.gif
action1_3.gif
action1_4.gif

Gizli butonlarda up, over, down alanları boş bırakılıp sadece hit bölgesine dolgu içeren bir alan eklenir. Flash`ta bu buton sahneye sürüklendiğinde açık mavi renkte gözlenir.Filmi browser`da açıldığında ise hiçbir imaj görülmez, fakat mouse ile üzerine gelindiğinde el imajı ortaya çıkar.Bu butona eklenen tüm komutlar kusursuz olarak çalışır.
Şöyle bir menü görüntüsü düşünün: Ana butona basıldığında alt grup butonlar açılıyor ve bu gruplara ulaşmak için fareye basma hareketini bırakmadan sürükleme yöntemi ile diğer butonlara ulaşma animasyonunu oluşturmak istiyorsunuz. Alt butonlar üzerine gelindiğinde fare bırakılıyor ve bağlantılı adrese ulaşılıyor. Ana butona basıldığında ortaya çıkan menü basma hareketinden vazgeçildiği an kayboluyor. İşte bu tür bir menü için "Track as Menu Item" seçeneğini kullanmalısınız. Örnek dosyamızda heriki izleme seçeneğini aynı anda göreceksiniz. Kullanılan semboller, kodlar hatta timeline aynı olmasına rağmen izleme seçeneğinin değiştirilmesiyle tamamen farklı bir animasyon elde edilmiştir.
Bir klavye girdisi için flash`ta 2 yöntemi kullanabilirsiniz:
1- Örnekteki gibi basit bir keypress olayı yaratmak
2- Key nesnesini kullanmak.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst