´ADI AŞK BU EZİYETİN´ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
Bursasporlu bir taraftarın öyküsünü anlatan ve Nilüfer Belediyesi´nin desteğiyle 3 Eylül´de vizyona girecek olan ´Adı aşk bu eziyetin´ isimli filmin tanıtım toplantısı İstanbul´da yapıldı.
Toplantıda, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursalı gazeteci-film yönetmeni Suat Oktay Şenocak ile filmin oyuncu ve yapımcı kadrosu hazır bulundu. Eğitimin ve bilimin, kültür ve sanat ile sporun kenti olarak Türkiye´ye örnek olan Nilüfer Belediyesi´nin bu projeye de sahip çıkma ihtiyacı duyduğunu söyleyen Bozbey, "Nilüfer Belediyesi meclisinde aldığımız karar ile bu filme sahip çıkmak istedik. Çünkü, filmin Bursa´nın öz kaynaklarıyla ve Bursalı sanatçıların katılımıyla çekilmesi açısından da çok değerliydi. Bursa´ya değer katan bu filme sahip çıkma sorumluluğu duyduk. Önemli olan bizim filme sahip çıkmamız değil, artık önemli olan filmdir. İnanıyorum ki Anadolu insanı ve Türk halkı bu filme sahip çıkacaktır" dedi.
Yönetmen Şenocak, Nilüfer Belediyesi´nin verdiği desteğin çok önemli olduğunu belirterek teşekkür etti. Film için kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini ifade eden Şenocak, "Sıfır bütçe ile çektiğimiz film, Nilüfer Belediyesi sayesinde vizyona girecek. Bizlere sadece BESAŞ destek oldu. Filmin vizyona girmesinde ise Nilüfer Belediyesi´nin katkıları çok büyük. Bunun için kendisine ne kadar çok teşekkür etsek azdır. İlk etapta 10 kopya ile seyirciyle buluşacak" diye konuştu.
Çekimleri 7 ay süren filmde en önemli sorunlarının parasızlık olduğuna dikkat çeken İnSanat Derneği Kurucusu yönetmen Şenocak, "Bu saatten sonra çekilen zorluklar bizde kalsın. Ama şunu söyleyebilirim. İmece usulüyle çekilen bu filmde tüm oyuncu arkadaşlarımız tek kuruş para almadılar. Özverilerinden dolayı onları tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Film yapımcısı Mehmet Ali Arslan ise filmin Bursaspor şampiyon olmadan önce çekimlerine başlandığını ve yaşanan sürecin bu filme farklı bir bakış açısı getirdiğini belirtti. İyisiyle kötüsüyle filmin 3 Eylül´de seyircisiyle buluşacağını kaydeden Arslan, özverilerle çekilen bu filme taraftarların sahip çıkmasını istedi.
Filmin başrolünü üstlenen Günay Güney, filmin bir taraftarın futbol konusundaki fedakarlığını anlattığını vurgulayarak, "Taraftarların takımlarına duyduğu sevgi, aşk ve tutkuyu görmeleri açısında önemli bir film. Bu filmi sadece taraftarlar değil, Türkiye´deki tüm futbolcu, teknik heyet ve yöneticilerin de izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sayede bir taraftarın neler hissettiğini takımından ve futbolculardan neler istediğini daha iyi anlayacaklardır" şeklinde konuştu.
3 EYLÜL´DE VİZYON´DA
Geniş bir oyuncu kadrosuyla hazırlanan ve yeşil beyazlı taraftarın anatomisini anlatan film, 3 Eylül´de vizyona girecek. Film, bir Bursaspor taraftarının takımına duyduğu sevgi ve tutkusunu, başarıya özlemini, vefasını anlatıyor. Türk sinemasının futbol taraftarı olma konusunu sosyolojik ve psikolojik olarak irdeleyen ilk uzun metraj filmi olma özelliğini de taşıyan filmde, Günay Güney, Altuğ Görgü, Arzu Tan Bayraktutan, Yunus Emre Kılınç, Ahmet Beydüz rol alıyor.