Malzemesi:
2 kg un
1, 5 kg irmik
2 kg sıvı yağ
ceviz büyüklüğünde maya
Şerbeti için:
2 kg şeker
2 lt su
Özel yapılmış kalın huni biçimindeki döküm aleti.
Yapılışı:
Ceviz büyüklüğündeki maya 2 lt ılık su ile karıştırılır. Üzerine 1, 5 kg irmiği koyduktan sonra hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Bu hamur üzerine 2 kg un aktarılıp beraber yoğrulur. Mayalanması için bekletilir (15-20 dakika) . Daha sonra kalın huni biçimindeki bir aletle şekil verilerek kızgın yağ üzerine döküm yapılır. Koyu pembe rengini alınca yağdan çıkartılarak ılık şeker şerbetine batırılır. Daha sonra çıkartılıp sıcak servis yapılır.
2 kg un
1, 5 kg irmik
2 kg sıvı yağ
ceviz büyüklüğünde maya
Şerbeti için:
2 kg şeker
2 lt su
Özel yapılmış kalın huni biçimindeki döküm aleti.
Yapılışı:
Ceviz büyüklüğündeki maya 2 lt ılık su ile karıştırılır. Üzerine 1, 5 kg irmiği koyduktan sonra hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Bu hamur üzerine 2 kg un aktarılıp beraber yoğrulur. Mayalanması için bekletilir (15-20 dakika) . Daha sonra kalın huni biçimindeki bir aletle şekil verilerek kızgın yağ üzerine döküm yapılır. Koyu pembe rengini alınca yağdan çıkartılarak ılık şeker şerbetine batırılır. Daha sonra çıkartılıp sıcak servis yapılır.