Burginyon Yumurta Tarifi (Fransız Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Malzemeler

* 4 yumurta
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 10 adet ince dilimlenmiş mantar
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı kırmızı şarap
* 4 dilim taze kızarmış tost ekmeği
* 1 adet ince dilimlenmiş domates
* 2 yemek kaşığı sirke
* 1 adet Defne yaprağı
* 4 tane karabiber
* 1 çay kaşığı kekik
* 1/2 tatlı kaşığı un

Yapılışı

Derin bir tavada, zeytinyağını kızdırıp; mantar, domates, karabiber, maydanoz, defne ve kekiği ilave edin. Orta ateşte bir kaç dakika sote edin ve şarabı ilave edin, ağır ağır kaynatarak şarabın dörtte üçünü çektirin. Ayrı bir tavada tereyağı ile unu kavurduktan sonra, şaraplı karışıma ekleyip birkaç dakika kaynatarak ateşten alın ve süzün. Elde ettiğiniz sos yarım su bardağı ve boza kıvamında olmalıdır. Geniş bir tencereye 2/3 miktarda su ve 2 yemek kaşığı sirke koyarak kaynattıktan sonra, içine yumurtaları kırın. 3 dakika kadar kaynamaya devam ettikten sonra, yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp, sularını tamamiyle süzdürerek, henüz kızarmış tost ekmeklerinin üstüne koyun. Hazırladığınız sosu kaynar olarak, bölüştürerek üzerlerine dökün. Bir salatayla servis yaparsanız, mükemmel bir öğlen yemeği olabilir.
Mehmet Altan’dan
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst