ashli
Bayan Üye
DENiZ OYNADIĞIM EN DiŞi, EN DELi ROL
Merhamette rol alan Burçin Terzioğlu, dizideki karakterini anlattı: Deniz hepsinden daha dişi, daha deli bir karakter. Daha önce bende görmedikleri bir hal var onda diyor
Merhamette Deniz ve Narinin (Özgü Namal) ilişkisi nasıl?
Hayatın bize getirdikleri bazen kişinin tek başına yüklenemeyeceği kadar ağır olabiliyor. Narin ve Deniz birbirlerini üniversite yıllarında bulmuş, 11 sene boyunca birbirlerine ve hayata karşı sınavlar vermiş iki iyi dost.
Denizin sizi rahatsız eden yönü var mı?
Biraz şizofrenik bir durum. Birkaç harften oluşan bir roman kahramanıyken şimdi birileri ona replikler yazıyor, birileri çekiyor ve oynuyor. Deniz ete kemiğe bürünüyor. Biz de Deniz hakkında oturup konuşuyoruz. Bazen gerçekten bu duruma yabancılaşıyorum. Ben Denizi o kadar çok sevdim ki... Bir kere Deniz olarak her şeyi yapabilirim. Bu anlamda çok özgürüm.
Oynadığınız karakterin yaşadığı ilişkiye Burçin olarak yer yer müdahale etmek istediğiniz oluyor mu?
Deniz olayları abarttığı zaman Dur diyesim geliyor tabii. Ama onu Deniz yapan şey, zaten hayata başka bir yerden bakışı. Onun bu yönünü hiç değiştirmek istemem. Düşe kalka o da herkes gibi öğreniyor. Burçin olarak başkalarının hayatına müdahil olmak benim tarzım değil. Bu yüzden de Denize dokunmam.
ARKADAŞ SEÇiLMiŞ KARDEŞTiR
Deniz, kardeşi ve Narin arasında kalıyor sık sık. Sizin için hangisi önce gelir? Arkadaş mı, kardeş mi?
Arkadaş seçilmiş kardeştir. Öz kardeşinle biyolojik bir bağın vardır. Ama önemli olan aranızda kurduğunuz, paylaştığınız, anladığınız ve anlaştığınız özel şeylerdir. Zaman zaman sıralama değişebilir yani.
Sermetle Deniz arasında bir şeyler yaşanacak sanki... Bizi bekleyen sürprizler var mı?
Var tabii. Denizin hayatında yeni heyecanlar yaşanacak. Sermetle aralarında garip bir elektrik var. Ama bu onları çarpar mı, yoksa kendini tatlı tatlı mı hissettirir ileride göreceğiz. Gelecek bölümlerde seyirciyi hem çok eğlendirecek, hem de çok acıtacak sahneler var.
Karakterin bir derdi olmalı
Senaryo ilk geldiğinde ilk dört saatte okuyup bitirdiğinizi söylemişsiniz. Hikayede sizi cezbeden taraf neydi?
Kitabı ve senaryoyu art arda okuyup bitirdim. Çok gerçek, çok olası ve iç acıtıcı bir hikayeydi. Hikayede çok kadın vardı. Yaşananlar bizdendi. Bu yüzden bağ kurulması kolaydı. Vicdanlı merhametli bir roman ve senaryoydu.
Dizide yaşanmakta olan birçok hikayeyi anlatıyorsunuz aslında. Dışarıdan nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Hep olumlu tepkiler aldık şimdiye kadar. Benim de Deniz gibi bir arkadaşım olsun isterim diyen bir çok insan var.
Çekim sırasında zorlandığınız sahneler oluyor mu?
Bizim için 2001 ve 2013 yılları arasındaki farkı kaçırmamak ve enerjiyi kaybetmemek önemli. Onun haricinde şahane insanlarla, huzurlu bir sette, çok sevdiğim bir karakter canlandırıyorum.
Bugüne kadar canlandırdığınız hangi karakter sizi daha çok etkiledi?
Deniz hepsinden daha dişi, daha deli bir karakter. Daha önce beni görmedikleri bir hal var onda... Seviyorum Denizi...
Özellikle canlandırmak istediğiniz bir karakter var mı?
Bir önceki rolümü tekrar etmediğim, aralarındaki farkı çıkarabildiğim ve bunu gösterebildiğim işlerde olmak isterim. Canlandırmak istediğim karakter için belirgin bir meslek ya da tarz söyleyemem ama bir derdi olması ve onu içselleştirebilmem çok önemli.
MELiS GÜVENÇ / milliyet.com.tr