Bunları biliyormusunuz?

rapor

Kayıtlı Üye
Atatürk`ün dünyada `basögretmen' sifatli tek
lider olduğunu, Bir geometri kitabi yazdigini, Üçgen, açi, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasinin bizzat Mustafa Kemal oldugunu.

Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim
oldugunu.

''Atatürk'' çiçegi'nin adini, çiçegi bulan Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landin`in koydugunu ve bu çiçegin tüm dünyada bu isimle üretilip satildigini.

Yunan baskomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baski olmadan her Cumhuriyet bayraminda Atina'daki Türk büyükelçiligine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtigini ve saygi
durusunda bulundugunu.

''Mimber'' adinda bir gazete çikarttigini ve 52 sayi yayimlanan
gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtigini.

Kurtulus Savasinda rütbe alan bir çok kadin askerlerimizin oldugunu,Dünya tarihine geçen tek bir üstegmenimizin
oldugunu, Üsttegmen Kara Fatma'nin 700 erkek, 43 kadindan olusan bir müfrezenin reiseligine bizzat Atatürk tarafindan atanmis oldugunu.

Bir röportajda "Birlesmiş Milletlere üye olmayi düsünüyor musunuz?" diye soruldugunda "Sartlarimizi koyariz,
kabullerine bagli. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için, davet gelirse düsünürüz" dedigini ve bunun üzerine BM yasasinin degistirildigini ve üyelige davet edilen ilk ülkenin Türkiye Cumhuriyeti oldugunu.

1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranli
döneminde, danisman, senatör ve bakanlarindan olusan yüz yirmiden fazla kisiye; "su anda hiçbirinizi degil, büyük
istidadi ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" dedigini.

1938'de Ata`nin ölümünde Tahran gazetesinde yayinlanan bir siirde;
"Allah bir ülkeye yardim etmek isterse onun elinden tutmak isterse basina Mustafa Kemal gibi lider getirir" denildigini.

1996'da Haiti Cumhurbaskaninin vasiyetinde, mezar tasina yazilmasini istedigi metinde; "Bütün ömrüm boyunca
Türkiye'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamis ve uygulamis olmaktan dolayi mutlu öldüm" yazdigini.

2000'de ABD Baskani'nin milenyum mesajinda; '' Milenyumun hiç süphe yoktur ki tek devlet adami Mustafa Kemal Atatürk'tür. Çünkü o yilin degil asrin lideri olabilmeyi basarmis tek liderdir"
denildigini.

2005'de Amerika'nin en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr. Johns`un önerisinin "Türkiye ekonomiyle savasta bir tek
Atatürk'ü örnek alsin yeter" oldugunu.

BiLiYOR MUYDUNUZ!!!

Son olarak çok duygulandığım bir yazıyı sizlerle paylaşıyorum...

Bir ögrenci anlatiyor, Mahmut SADI:

"Yil 1923. Istanbul Üniversitesinde ögrenci
oldugum siralar.Okul duvarinda bir ilan görüyorum.
"Avrupa'ya talebe yollanacaktir."Allah Allah diyorum,
Ulke yikik dökük yil 1923.. Avrupa'ya talebe! Lüks gibi
gelen bir sey, ama bir sansimi denemek istedim. 150 kisi
içerisinde 11 kisi seçilmisiz.
Benim ismimin yanina ATATÜRK "Berlin
Üniversitesine gitsin" diye yazmis. Zaman geldi. Sirkeci
garindayim,ama kafam öyle karisik ki gitsem mi kalsam mi
orada beni unutur mu bunlar, para yollarlar mi, gurbet
ellerde ne yaparim?
Bir an gitmemeye karar verdim, döndüm. O sirada
bir müvezzi ismimi çagirdi:
"Mahmut SADI, Mahmut SADI, bir telgrafin var".
Telgrafi açtim aynen sunlar yaziyordu:

"Sizleri birer kivilcim olarak gönderiyorum;
alevler olarak geri dönmelisiniz".

Var mi böyle bir sey?
11 ögrencinin nerede, ne zaman,ne düsünebilecegini
hesap edebilen bir lider, DÜNYA LIDERI olmasin da
ne olsun!!
Yil 1923, biz evimizde bir çocugumuzun huyunu
degistiremiyoruz bir huyunu. Tüm Ülkenin huyu
degisiyor.Bununla ugrasan bir insan, yolladigi 11
ogrencinin nerede, ne zaman, ne düsünebilecegini
hissedebiliyor.

Mahmut Sadi devam ediyor:

"Gel de simdi gitme, git de orada çalisma, dön de
bu Ulke için canini verme!!" diyor.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri