Bugünü yüregimdeki sevgiyle selamlayacagim.

nones

Bayan Üye
Her türlü girisimdeki basarinin en büyük sirri budur. Güç, bir kalkani delebilir ve hatta hayata son verebilir ama insanlarin kalbini yalnizca sevginin görünmez gücü açabilir. Sevgiyi en büyük silahim yapacagim. Seslendigim hiç kimse onun gücüne karsi savunma yapamaz.
Düsüncelerime karsi koyabilirler; sözlerimden kusku duyabilirler; kiyafetimi begenmeyebilirler; yüzümü reddedebilirler ve hatta pazarliklarim kusku dogurabilir; ama sevgim, nasil günesin isinlari en soguk çamuru bile eritiyorsa, onlarin yüreklerini öyle yumusatacaktir.
Peki bunu nasil yapacagim?
Bundan böyle her seye sevgiyle bakacagim ve yeniden dogacagim.
Günesi kemiklerimi isittigi için sevecegim; ama yagmuru da ruhumu temizledigi için.
Isigi, bana yol gösterdigi için sevecegim; ama bana yildizlari gösteren karanligi da.
Mutlulugu, yüregimi büyüttügü için sevecegim; ama ruhumu açtigi için kedere de dayanacagim.
Ödemem gerekli olan her seyi sükranla ödeyecegim; ama engelleri de bana meydan okuduklari için selamlayacagim.
Peki nasil konusacagim?
Düsmanlarimi övecegim ve onlar dostlarim olacak; dostlarimi yüreklendirecegim ve onlar kardeslerim olacak. Her zaman övgü nedenleri arastiracagim. Hiçbir zaman dedikodu, karalama yapmayacagim. Elestirmeye yöneldigim zaman dilimi isiracagim; övmek istedigimde ise damlardan bagirmayacagim.
Kuslar, deniz, bütün doga, yaradan için övgü müzigi ile konusmuyor mu? Ben, onun çocuklarina ayni müzikle konusamam mi? Bundan böyle bu sirri hatirlayacak ve hayatimi degistirecegim.
Peki nasil davranacagim?
Insanlarin bütün davranislarini sevecegim, çünkü her biri gizli de olsa, hayranlik duyulacak özelliklere sahiptir. Kalplerinin etrafina ördükleri kusku ve nefret duvarini sevgiyle yerle bir edecek, yerine, sevgim ruhlarina girebilsin diye, köprüler kuracagim.
Haris olanlari sevecegim, çünkü onlar bana esin verir. Basarisizligi sevecegim, çünkü bana ögretir.
Krallari sevecegim, ne de olsa onlar da insandir. Alçak gönüllüleri sevecegim, çünkü onlar kutsaldir.
Zenginleri sevecegim, ne de olsa yalnizdirlar. Yoksullari sevecegim, çünkü o kadar çoklar ki.
Gençleri sevecegim, inançlari için. Yaslilari sevecegim, paylastiklari bilgelikler için.
Güzelleri sevecegim, gözlerindeki mahzunluk için. Çirkinleri sevecegim, ruhlarindaki baris için.
Peki baskalarinin davranislarina nasil tepki gösterecegim?
Sevgiyle. Sevgi, nasil benim insanlarin kalbini açmak için silahim ise, ayni zamanda benim nefretin oklarina ve hiddetin mizraklarina karsi kalkanimdir. Zorluklar ve cesaretsizlikler yeni kalkanima çarpip en yumusak yagmurlara dönüsecektir. Kalkanim beni pazar yerinde koruyacak ve yapayalniz iken bana destek olacaktir. Ümitsizligimi yok edecek, böbürlenmemi egeleyecektir. Kalkanim kullanila kullanila daha da güçlenecek, beni daha iyi korur hale gelecektir, ta ki ben bir gün onu bir kenara birakip her türlü insanin arasinda engelsiz yürümeye baslayincaya kadar. Bunu yaptigimda adim hayat piramidinin en tepesine yazilacaktir.
Karsilastigim herkese nasil davranmam gerekiyor?
Tek bir sekilde. Sessizce, içimden ona seni seviyorum diyecegim. Sessizce söylenmis de olsa, bu sözler, gözlerimde isildayacak, alnimdaki kirisikliklari yok edecek, dudaklarima gülümseme getirecek ve sesimde yankilanacaktir. Ve kalbi açilacaktir. Yüregi benim sevgimi hisseden birisi sunduklarimi nasil reddedebilir ki?
Ve her seyden önce kendimi sevecegim. Kendimi sevince, bedenime, ruhuma ve kalbime giren her seyi sevkle inceleyecegim.
Hiçbir zaman etimin arzularina esir olmayacagim, tam tersine, vücudumu itidal ile temiz tutacagim.
Aklimin hiçbir zaman günahkârlik ve ümitsizlikle çelinmesine izin vermeyecegim; tam tersine, onu bilgiyle ve yüzyillarin bilgeligi ile yüceltecegim.
Ruhumun hiçbir zaman kendini begenmislige ve doymusluga kapilmasina izin vermeyecegim; tam tersine, kendimi dinleyecek ve dua ile onu besleyecegim.
Kalbimin hiçbir zaman küçülmesine ve aciyla dolmasina izin vermeyecegim, tam tersine, onu paylasacagim, o büyüyecek ve yeryüzünü isitacaktir.
Bundan böyle insanligi sevecegim. Bu andan itibaren damarlarimdan nefreti defediyorum, çünkü nefret etmeye zamanim yok, yalnizca sevgi için zamanim var.
Bu andan itibaren, insanlarin arasinda bir insan olmak için gereken ilk adimi atiyorum. Baska özelliklerim olmasa bile, yalnizca sevgiyle bile basari kazanabilirim. Dünyanin bütün bilgisi ve becerisi bende olsa bile, sevgi olmaksizin basaramam.
Bugünü sevgiyle selamlayacagim ve basaracagim...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri