ashli
Bayan Üye
Moda ve tasarımı ulaşılabilir fiyatlarla sokağa taşıyan GalataModa bugün sona eriyor. Tasarımlar arasında çiçek desenli elbiseler ve altın takılar ön plana çıkıyor.
Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) tarafından gerçekleştirilen, 7 Haziran'da başlayan Akaretler- Sıraevler'deki GalataModa moda ve tasarım etkinliği bu akşam sona eriyor. 10:00 - 20:30 saatleri arasında açık olan renkli standlara uğrama fırsatı bulamayanlar, GalataModa'da satılan ürünleri, .... adresinden de edinebilir. Bu yıl moda şenliğine katılan tasarımcılar arasında Aslı Güler, Ayşe Deniz Yeğin, Bahar Korçan, Ebru Günay, Founta Günem, Gamze Saraçoğlu, Gül Ağış, Günseli Türkay, Jale Hürdoğan, Mehtap Elaidi, Murat Aytulum, Nazlı Çetiner, Nejla Güvenç, Nihan Peker, Özgür Masur, Özlem Ahıakın, Özlem Kaya, Özlem Uygun, Rana Berna Canok, Simay Bülbül, Tuvana Büyükçınar, Ümit Aybek, Ümit Ünal, Zeynep Erdoğan, Zeynep Tosun ve Erol Albayrak gibi isimler vardı. Tüm standlarda pudra rengi, çiçek desenleri ve tulumlar göze çarpıyordu. GalataModa standlarını gezdik ve tasarımcılardan bu yazın trendlerini öğrendik.
Gamze Saraçoğlu
Doğal kumaşlar ağırlıkta
- GalataModa Festivali'nin sizce bu yıl en önemli farklılığı nedir?
- GalataModa'ya geldiklerinde herkese tüm standları tek tek gezmelerini öneriyorum. Günlük parçalardan şık gece elbiselerine kadar birçok tasarım bulunabilir. Bu yıl doğal kumaşlar ağırlıklı olarak kullanılmış.
- Yılın trendy modelleri neler?
- Kıştan yaza doğru baktığımızda bu sene de elbiseler, bol pantolonlar ve uzun kloş etekler ön planda. Etek boyları ya çok kısa ya da çok uzun olmalı.
Hangi parçayı tercih ederseniz edin, üstünü klasik bir tişört ile de kombine edebilirsiniz. Herkesin eteği ile birlikte giyebileceği krem rengi bir tişörtü olmalı.
- Yılın en trendy rengi hangisi?
- Çok açık renkler. Pudra renkleri. Bunun dışında, nar çiçeği tonları, bejler ve yeşiller öne çıkıyor.
Simay Bülbül:
Tatlı renkler ön planda
- Bu yılki GalataModa Festivali ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?
- Tasarımcılar, gerçekten çok özel koleksiyonları bu platformda müşterilerine sunma şansı yakalıyor. Tasarımcılar sadece burada satılması için özel koleksiyonlar hazırlıyorlar. Ben yaz ayları için rengarenk deri büstiyerler hazırladım.
Şifondan elbiseler ve tulumlar bu yıl en top modelleri.
- Sizin bu yaz modada vazgeçilmezleriniz neler?
- Yaz zaten kendinden de renkli bir mevsim ama bu yıl çok tatlı renkler ön plana çıkmaya başladı.
Somon renkleri, mürdüm, fıstık yeşilleri ve su yeşilleri.
Keten elbiseler, salaş gürünümlü bluzlar... Deri kemerlerle kombinasyonlar çok moda. Altın takılar bu yıl çok trendy. Uzun elbiseler çok moda. Çiçekli şifon elbiseler en çok karşılaşacağımız parçalar. Bir kadının dolabında olmazsa olmaz parça ise beyaz straplez ve uzun tiril tiril bir elbise.
Özgür Masur:
Tulumlar bu yaz çok moda
- GalataModa'ya gelenlerin mutlaka görmelerini tavsiye edeceğiniz neler var?
- Bu yıl GalataModa için kısa ve uzun tulumlara ağırlık verdik. Standımıza uğrayanların en beğendiği ve tercih ettiği modeller olarak bunları söyleyebiliriz.
- Yılın en trend rengi hangisi?
- Her zamanki gibi pudra tonları.
Aslında her sezon trendy olan bir renk pudra.
- Yaz partileri için önereceğiniz en uygun kombinasyonlar hangileri?
- Son derece cool ve abartıdan uzak olmak gerekir. Dolayısıyla uzun ya da şort tulumlar bu sene çok moda. O yüzden yaz için en çok tercih edilmesi gereken ve aslında en ideal modeller olduğunu düşünüyorum.