endLesS
Webmaster
Bir çocuktu önce. Kendi hikayesini hayal ederdi ne olacam ilerde ? Başkaları " PİLOT OLCAM ! DOKTOR OLCAM ! POLİS OLCAM ! " dedikçe o asker olmak isterdi hep. İlkokulda Asker kıyafeti giymekle olunmuyordu asker gardaş. Dershaneye gitmek gerek ! O dönemin Oks sınavından iyi puan almak gerek! Askeri okul sınavlarına girmek gerek gardaş. Elimizden tutanımız olmadı gardaş. Ne yapalım ? Babamız hastalandı yardım edecez yanında olacaz diye ne sınava gittik ne denemelere. Ne adam gibi çalıştık ne de çocukluğumuzu rahatça yaşadık. Anadolu lisesini kazanıp düz liseye düşüp meslek lisesinde çürüyeceğimizi nerden bilebilirdik gardaş ? Askeri okul sınavlarında babanın kalbini düşündün mü sen hiç ? Ya da ne biliyim 5 yerinden takılan kan yenileme serumları gözünün önüne geldi mi hiç ? Gelmediyse anlamazsın gardaş dilimden. Kazanamıyorsun işte olmuyor. Liseye başlayınca it'e çakal'a sürtünüyorsun ve okuldan atılman cabası. İyice dalıyorsun bilgisayara gardaş. Kayboluyorsun.
Bilgisayar da şafak yok gardaş !
Kıçı kırık koltukta oturuyorsun dönüp duruyor.
Tek eğlencen bu oysa...
Sen ise gelecek arıyorsun kendinde.
Adam oluyorsun ! Ders çalışıyorsun !
Tam asker olacam diyorsun ki ;
Komutanlar seni sebepsiz yere almıyor .
O kadar saf insanı alırken..
Zoruna gidiyor gardaş zoruna ..
Ardına bakarak gidiyorsun memleketine olmadım diyorsun. Olamadım değil.
Bu çocuğun bildiğini onu sorgulayan insanlar bilmez gardaş !
Onlar gençliğinde baba parası yedi ! Gençliğini yaşadı...
Şimdi de iyice çökmüşüm bilgisayarın başına ..
Anam babam içerde ağızlarında ; " Bu çocuk çok yaşamaz ! radyasyondan ölür " Ben bundan 5 sene önce öldüm Ana haberiniz yoktu sizin... Ben geleceğimi yaktım ana ! Odaya gelip bilgisayarın fişini çekip üstümde monitörü kıran babam için. Her zaman yanında oldum ana ! Dershanelerden kaçıp geldim. Sadece sıradan çocuklar gibi olmak istemedim. Biraz daha fazla internete bağlandım o kadar.
Günahım yok Baba !
Dershanede harçlık niyetine verdiğin paraları dolmuş parasına vermiştim ben aslında. Çiçek parasını da Özge hocamdan " Borç " almıştım. Şimdi taktir etmen gereken konularda bile taktir etmiyorsun be baba ben daha ne diyim ?
Oğlun ne kadar bağlı kalsa da bilgisayara ;
Zor zamanlarda ; Teyzemler eve geldiğinde senin cebinde 5 kuruş tavuk alacak para yokken gittim ben aldım hep bu bilgisayardan kazandığım " HELAL " para ile ;
Üniversitede onlarca TL 'lik masrafları kendim karşıladım baba;
Aç yattığım günler oldu baba senin bilmediğin..
Ve şimdi yaş 20'ye dayandı baba. Askerliğimi tecil ettirdim okuyorum neticede. Askerlik vakti de gelecek baba ! Zoruma giden benim yaşımdaki astsubayların bana emir verecek olması. Ben olmalıydım baba onların yerine ben !
Bu çocuk çok yaşamaz baba evet !
Yaşayacağını yaşadı zaten zamanında.
Kızmadım ama sana baba Küsmedim. Babasın ! Atasın.
Ama yüreğim yanmıştı be baba hemde çok derinden...
Sağ ol baba. Hep yanımda ol.
Maddi ya da manevi bişey vermesen de bana yanımda ol..
Anamı eşsiz; çocuklarını babasız koyma...
Varsın hayallerim yok olsun gitsin..
Nasıl olsa ;
Bu çocuk Çok yaşamaz !
Bilgisayar da şafak yok gardaş !
Kıçı kırık koltukta oturuyorsun dönüp duruyor.
Tek eğlencen bu oysa...
Sen ise gelecek arıyorsun kendinde.
Adam oluyorsun ! Ders çalışıyorsun !
Tam asker olacam diyorsun ki ;
Komutanlar seni sebepsiz yere almıyor .
O kadar saf insanı alırken..
Zoruna gidiyor gardaş zoruna ..
Ardına bakarak gidiyorsun memleketine olmadım diyorsun. Olamadım değil.
Bu çocuğun bildiğini onu sorgulayan insanlar bilmez gardaş !
Onlar gençliğinde baba parası yedi ! Gençliğini yaşadı...
Şimdi de iyice çökmüşüm bilgisayarın başına ..
Anam babam içerde ağızlarında ; " Bu çocuk çok yaşamaz ! radyasyondan ölür " Ben bundan 5 sene önce öldüm Ana haberiniz yoktu sizin... Ben geleceğimi yaktım ana ! Odaya gelip bilgisayarın fişini çekip üstümde monitörü kıran babam için. Her zaman yanında oldum ana ! Dershanelerden kaçıp geldim. Sadece sıradan çocuklar gibi olmak istemedim. Biraz daha fazla internete bağlandım o kadar.
Günahım yok Baba !
Dershanede harçlık niyetine verdiğin paraları dolmuş parasına vermiştim ben aslında. Çiçek parasını da Özge hocamdan " Borç " almıştım. Şimdi taktir etmen gereken konularda bile taktir etmiyorsun be baba ben daha ne diyim ?
Oğlun ne kadar bağlı kalsa da bilgisayara ;
Zor zamanlarda ; Teyzemler eve geldiğinde senin cebinde 5 kuruş tavuk alacak para yokken gittim ben aldım hep bu bilgisayardan kazandığım " HELAL " para ile ;
Üniversitede onlarca TL 'lik masrafları kendim karşıladım baba;
Aç yattığım günler oldu baba senin bilmediğin..
Ve şimdi yaş 20'ye dayandı baba. Askerliğimi tecil ettirdim okuyorum neticede. Askerlik vakti de gelecek baba ! Zoruma giden benim yaşımdaki astsubayların bana emir verecek olması. Ben olmalıydım baba onların yerine ben !
Bu çocuk çok yaşamaz baba evet !
Yaşayacağını yaşadı zaten zamanında.
Kızmadım ama sana baba Küsmedim. Babasın ! Atasın.
Ama yüreğim yanmıştı be baba hemde çok derinden...
Sağ ol baba. Hep yanımda ol.
Maddi ya da manevi bişey vermesen de bana yanımda ol..
Anamı eşsiz; çocuklarını babasız koyma...
Varsın hayallerim yok olsun gitsin..
Nasıl olsa ;
Bu çocuk Çok yaşamaz !
Tartışma evresi
7 Eylül 2011
7 Eylül 2011