Btso başkan yardımcısı ismail kuş:

B0LdP1L0t

Banned
Bilim ve Teknoloji Haftası açılış töreninde konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, "Bilgi çağında uluslararası alanda rekabet edebilmenin en önemli şartı bilgiye yapılan yatırımdır" dedi.
BTSO'nun destekleri ile Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ULUTEK Teknoloji Geliştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek olan "Bilim ve Teknoloji Haftası" açılış törenine BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu ile Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Karadağ katıldı.
Küreselleşme ve hızla gelişen teknoloji ortamında yenilik ve girişimciliğin ekonomik büyümenin başlıca lokomotifi olduğunu kaydeden BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, çağımızda uluslararası alanda rekabet edebilmenin en önemli şartının bilgiye yapılan yatırım olduğunu ifade etti. Ar-Ge harcamalarının günümüz ekonomi dünyasının itici gücü ve ulusal rekabet ortamında önemli desteklerden birisi olduğuna dikkat çeken İsmail Kuş, son yıllarda ortaya konan çalışmalar ve desteklerle Türkiye'de Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranının yüzde 1'e yakın bir seviyeye ulaştığını belirtti.
Bursa sanayiinin sıçrama yapabilmesi için inovasyon yatırımlarının arttırılması gerektiğini anlatan Kuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bunun için de kurumlar arası ilişkiler, üniversite-sanayi işbirliği, girişimcilik, kümelenme, kamu desteklerinin kullanılması gibi konularda daha fazla mesafe kat edilmesi gerekiyor. Türkiye'nin 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesinde Bursa'ya büyük görev düşüyor. İleri teknoloji ürünlerinin ihracatımız içerisindeki payını yükseltmeliyiz."
BTSO olarak bilgiye dayalı olarak geliştirilen yeni teknolojilerin sanayinin kullanımına sunulması açısından yapılan çalışmalara büyük önem verdiklerinin altını çizen İsmail Kuş, "Bu kapsamda Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin yurt dışı faaliyetlerine ve projelerine TÜBİTAK aracılığıyla finans desteği sağlanması için BTSO olarak aktif bir sorumluluk üstlendik. Yaptığımız girişimler neticesinde, TÜBİTAK'tan, Teknoloji Transfer Ofisi'ne 5 yılda 5 milyon TL'lik destek alınmasını sağladık. Teknoloji Transfer Ofisimiz, 2013 yılının ocak ayından bugüne makina sektöründe 10, inşaat sektöründe 4, otomotiv, tekstil ve mimarlık sektörlerinde 3'er, savunma ve kimya sektörlerinde 2'şer, tıp elektronik, çevre ve gıdada ise birer projeye Ar-ge desteği sağladı" diye konuştu.
"BİLGİNİN ÜRETİME DÖNÜŞME SÜRECİNİ İÇ İÇE GEÇİRECEĞİZ"
Sanayici ve üniversiteyi daha da yakınlaştırmak amacıyla Organize Sanayi Bölgesi ve Demirtaş OSB içine ULUTEK'in şubelerini açma kararını da almış bulunduklarını sözlerine ekleyen İsmail Kuş, "Böylece bilginin üretime dönüşme sürecini iç içe geçirmiş olacağız. Bunun yanı sıra yine ULUTEK'in boş olan arazisinde BTSO olarak ihtisas teknoloji geliştirme bölgesi kurarak, buraya ilk planda otomotiv yan sanayi, makine sanayi ve teknik tekstil konularında dünyaca tanınmış 40-50 yabancı firmayı getirmek amacıyla da kollarımızı sıvadık" şeklinde konuştu.
"TEKNOLOJİDE ATACAĞIMIZ ADIMLAR KAÇINILMAZDIR"
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, bu toplantının bakanlıkları tarafından yapılan önemli etkinliklerden birisi olduğuna değindi. Bilginin gelinen dünya şartlarında hem bireyin refahının arttırılması hem de bir ülkenin dünya üzerindeki kabulünün önemli bir şartı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aslan, "Bugün kaçınılmaz olan teknolojide atacağımız adımlar ve elde edeceğimiz kazanımlardır" dedi.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst