ashli
Bayan Üye
Malzemeler
* 4 adet Klasik veya Kepekli Etimek
* 1/2 su bardağı (75 gr) ince kıyılmış siyah zeytin
* 1 çorba kaşığı yumuşatılmış tereyağı
* 1 çorba kaşığı sirke
* 4 diş sarmısak
* 2 adet kesme şeker
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı ince kıyılmış fesleğen
* 1 adet ince kıyılmış kuru soğan
* arzunuza göre eski kaşar veya parmesan peyniri rendesi
* 2 adet küçük küpler halinde kesilmiş kabak
* 1 su bardağından biraz az yağda bekletilmiş kurutulmuş domates
* 1 su bardağı ince kıyılmış mantar
Yapılışı
Yağı bir tavada kızdırın. Soğan ve 3 diş dövülmüş sarmısağı kavurun, kabağı ekleyip 3-4 dakika kabaklar diri kalacak şekilde sote edin. Harcınıza domates ve mantarı ilave edip, sebzeler pişip ancak diri kalacak şekilde 2-3 dakika daha sote etmeye devam edin. Bu arada sirke ve küp şekeri de ekleyin. Ateşten alın. Harca zeytini ve fesleğeni ekleyip karıştırın. Tereyağı ve 1 diş dövülmüş sarmısağı küçük bir tavada eritin ve Etimek dilimlerinin üstüne bir fırça yardımıyla sürün. Kanepe harcını sarmısaklı Etimek'lerin üstüne kaşıkla yerleştirip peynir rendesi ile süsleyerek servis yapın.
* 4 adet Klasik veya Kepekli Etimek
* 1/2 su bardağı (75 gr) ince kıyılmış siyah zeytin
* 1 çorba kaşığı yumuşatılmış tereyağı
* 1 çorba kaşığı sirke
* 4 diş sarmısak
* 2 adet kesme şeker
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı ince kıyılmış fesleğen
* 1 adet ince kıyılmış kuru soğan
* arzunuza göre eski kaşar veya parmesan peyniri rendesi
* 2 adet küçük küpler halinde kesilmiş kabak
* 1 su bardağından biraz az yağda bekletilmiş kurutulmuş domates
* 1 su bardağı ince kıyılmış mantar
Yapılışı
Yağı bir tavada kızdırın. Soğan ve 3 diş dövülmüş sarmısağı kavurun, kabağı ekleyip 3-4 dakika kabaklar diri kalacak şekilde sote edin. Harcınıza domates ve mantarı ilave edip, sebzeler pişip ancak diri kalacak şekilde 2-3 dakika daha sote etmeye devam edin. Bu arada sirke ve küp şekeri de ekleyin. Ateşten alın. Harca zeytini ve fesleğeni ekleyip karıştırın. Tereyağı ve 1 diş dövülmüş sarmısağı küçük bir tavada eritin ve Etimek dilimlerinin üstüne bir fırça yardımıyla sürün. Kanepe harcını sarmısaklı Etimek'lerin üstüne kaşıkla yerleştirip peynir rendesi ile süsleyerek servis yapın.