Brüksellahanalı pilav

İnci

1907
Prenses
Brüksellahanalı pilav
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:
3 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı arpa şehriye
50 gr margarin
2 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gr brüksellahanası
1 kahve fincanı konserve mısır
5 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Brüksellahanaların dış yapraklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin.

* Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun. Süzülmüş pirinci ve zeytinyağını ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun. Brüksellahanalarını ve et suyunu ilave edin. Mısır, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

* Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika kadar dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın. Pilavlarınızı renklendirin Izgara et, köfte, tavuk gibi her türlü etin yanına pilav yakışır. Pilavınızı bezelye, brokoli, havuç, patates, pancar gibi sebzelerle renklendirebilirsiniz. Dilediğiniz sebzeyi veya sebzeleri temizleyip küçük küçük doğrayın. Biraz sıvıyağda soteleyip yıkanmış pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Suyunu ilave edip pişirin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst