Brükselde Yeme İçme
Brükselde yeme içme sayfasında genel olarak şehirdeki yemek kültürü hakkında bilgiler yer alıyor. Brükselde Yeme İçme sayfası boyunca başta şehirde yiyebileceğiniz geleneksel yemeklerin yanında Brükselde yeme içme konusundaki tavsiyelerimi bulabilirsiniz.
Brükselde Yeme İçme & Yöresel Yemekler
Brükselde başta Belçika mutfağı olmak üzere dünya mutfağına ait en güzel yemekleri yiyebileceğiniz bir çok restoran bulabilirsiniz. Ayrıca ülkede yaşayan yoğun Türk nüfusunu düşünürseniz Brükselde Yeme İçme konusunda çok fazla sıkıntı yaşamayacaksınızdır.
Çikolata, patates kızartması, waffle ve bira, Belçika mutfağının en önemli üyeleridir. Bununla birlikte Brükselde deneyebileceğiniz bir çok yöresel lezzet de bulunuyor. Belçika ve Brüksel mutfağının en ünlü yemekleri arasında; Waterzooï, Stoemp, Anguille au vert, Chou rouge à la flamande, Filet Americaine, Lapin à la Kriek, Cuisse de Canard, domates soslu köfte ve midye Brükselde yiyebileceğiniz en güzel yöresel yemekler arasındadır.
Waterzooï
Brükselde tadabileceğiniz en güzel yöresel yemeklerin başında Waterzooï geliyor. Waterzooï, tavuk ya da balık etinin patates, havuç, pırasanın beyaz kısmı, bulyon, krema, tereyağı ve yumurta sarısı ile pişirilmesi ile yapılıyor. Yemeğin orjinali balık eti ile hazırlansa da çoğu yerde tavuk eti kullanılarak hazırlanıyor.
Stoemp
Bir diğer Belçika lezzeti olan Stoemp Belçika ve Hollanda mutfaklarının önemli yemeklerinden biridir. Patates püresi ve haşlanmış sebzelerin karışımından oluşan Stoemp, genellikle sosis ile servis edilir. Karışım krema, bacon (domuz pastırması), arpacık soğanı ve çeşitli baharatlar içerebilir.
Anguille au Vert
Farklı lezzetlere açık olanların hoşuna gidebileceği yemeklerden biri Anguille au vert. Yılan balığının maydanoz, kuzukulağı ve adaçayı gibi yeşillikler kullanılarak hazırlanması ile yapılır.
Brükselde Yeme İçme
Brükselin Diğer Ünlü Yemekleri
Yukarıda saydıklarım Brükselde tadına bakabileceğiniz en ünlü yöresel yemeklerden bazıları. Bunlar dışında yer alan diğer yöresel Belçika yemeklerinden bazıları ise şunlar:
Chou rouge à la flamande: Elma, soğan, kırmızı şarap ve sirke ile birlikte pişirilen mor lahana yemeği.
Filet Americaine: Brüksel usulü hazırlanan Filet Americaine özenle kıyılmış ve rendelenmiş dana etinden yapılıp üzerine çeşitli baharatlar serpilmiş olarak hazırlanır. Etin yanında patates kızartması ve yeşilliklerle servis edilebilir. Açıkçası pişirilme kıvamı çiğ kıymaya yakındır bu yüzden Türk damak tadına pek cazip bir lezzet gibi gözükmüyor bana göre bu yüzden Filet Americaine yeme tercihi tamamen size kalmış.
Lapin à la Kriek: Lapin Fransızcada tavşan anlamına gelip Lapin a la Kriek , Kriek birası (ya da başka bir bira çeşidi) ile pişirilip servis edilir. Tadı tavuğu andıran tavşan bacağının bira ile pişirilmesi sonucunda ortaya tatlı bir yiyecek çıkar. Tavşan bacağı patates kızartması, patates püresi ya da salata ile servis edilebilir.
Cuisse de Canard: Ördek etinin en lezzetli kısımlarından olan ördek budundan yapılan Cuisse de Canard Lapin gibi patates kızartması,salata ya da özel mezelerle sunulur. Farklı tat arayanlara değişik bir yemek alternatifi olabilir.
Domates soslu köfte: Herhalde bizim damak tadımıza en yakın Belçika yemeği domates soslu köftelerdir. Belçikada bizim damak tadımıza en yakın yiyeceklerden birisidir. Patates kızartması ve sebze ile servis edilir.
Brüksel Yemekleri 2
Midye, Patates Kızartması, Bira, Çikolata ve Waffle
Brükselde Yeme İçmedenilince akıllara ilk olarak Belçika kültürünün en güzel üyelerinden olan midye, patates kızartması, bira, çikolata ve waffle geliyor.
Midye: Belçikanın en güzel tatlarından olan midyeleri bir de onların sosları ile denemeden dönmeyin. Midyeler genelde siyah geniş kaplarda servis ediliyor. Alışkın olduğumuz midye tadına nazaran midyeler beyaz şarap, sarımsak, krema, çeşitli baharatlar ile çok çeşitli soslarla hazırlanabiliyor. Midyeler maalesef her restoranda bulunmuyor. Ama midye yemek isterseniz en ideal nota Quai aux Brisques Saint daki Katherines Kilisesi etrafındaki balık restoranıdır. Bir diğer yer ise Grand Placedaki Chez Leondur.
Patates kızartması: Belçika yemek kültürünün bir diğer önemli üyesi kendilerine has yaptıkları patates kızartmaları. Buradaki patatesler daha çok kalın kalın dilimleniyor ayrıca bir kısık ateşte önceden, bir de sipariş verdiğiniz anda yani toplam iki kere kızartılıyor. Şehrin en ünlü patates kızartmaları Place Jourdain bölgesinde Maison Antoine adlı dükkanda satılıyor. Dilerseniz patates kızartmanızı mayonez başta olmak üzere çeşitli soslarla yiyebilirsiniz.
Çikolata: Kimilerine göre İsviçre Çikolatasından bile lezzetli olan Belçika çikolatasını Brükselde her yerde bulmanız mümkün. Yalnız çikolata alırken fabrikasyon üretilen çikolatalar yerine günlük, taze üretilen çikolatalardan alabilirsiniz. Brükselde bir çok çikolata markası bulabilirsiniz. Pierre Marcolini, Godiva, Leonidas ve Neuhaur en ünlü markalardan bazıları.
Dilerseniz gerçek çikolatanın eritilmesi ile yapılan ünlü sıcak çikolataları da deneyebilirsiniz.
Waffle: Bir diğer Brüksel ve Belçika lezzeti ile Brüksel usulü Waffledır. Diğer wafflelara oranla Brüksel waffleları ince ve çıtır olarak satılmaktadır. Belçikadaki waffe yeme kültürü bizimkinden biraz daha farklı. Bizde waffle içine çeşit çeşit tatlılar ve meyveler konulsa da Belçikada daha çok sade pudra şekerli ya da Nutellalı waffelar tercih ediliyor. Brükselde her köşe başında waffle satan yer bulabilirsiniz.
Bira: Belçikanın en ünlü simgelerinden biri de bira. Alkol kullanmadığım için çok fazla ahkam kesmeyeceğim. Belçikadaki en ünlü bira markaları ise Leffe ve Chimay.
Brükselde Yeme İçme
Brükseldeki Türk Restoranları
Yukarıda saydıklarım dışında Brükselde bulunan yoğun Türk nüfusundan dolayı şehirde her köşe başında Türk lokantalarını ve yemeklerini kolayca bulabilirsiniz. Özellikle döner sizi şaşırtacak kadar Brükselde yaygındır. Türk mahallesine gitmenize gerek kalmadan çoğu bölgede Türk restoranlarında karnınızı doyurabilirsiniz.
Brükselde yeme içme sayfasında genel olarak şehirdeki yemek kültürü hakkında bilgiler yer alıyor. Brükselde Yeme İçme sayfası boyunca başta şehirde yiyebileceğiniz geleneksel yemeklerin yanında Brükselde yeme içme konusundaki tavsiyelerimi bulabilirsiniz.
Brükselde Yeme İçme & Yöresel Yemekler
Brükselde başta Belçika mutfağı olmak üzere dünya mutfağına ait en güzel yemekleri yiyebileceğiniz bir çok restoran bulabilirsiniz. Ayrıca ülkede yaşayan yoğun Türk nüfusunu düşünürseniz Brükselde Yeme İçme konusunda çok fazla sıkıntı yaşamayacaksınızdır.
Çikolata, patates kızartması, waffle ve bira, Belçika mutfağının en önemli üyeleridir. Bununla birlikte Brükselde deneyebileceğiniz bir çok yöresel lezzet de bulunuyor. Belçika ve Brüksel mutfağının en ünlü yemekleri arasında; Waterzooï, Stoemp, Anguille au vert, Chou rouge à la flamande, Filet Americaine, Lapin à la Kriek, Cuisse de Canard, domates soslu köfte ve midye Brükselde yiyebileceğiniz en güzel yöresel yemekler arasındadır.
Waterzooï
Brükselde tadabileceğiniz en güzel yöresel yemeklerin başında Waterzooï geliyor. Waterzooï, tavuk ya da balık etinin patates, havuç, pırasanın beyaz kısmı, bulyon, krema, tereyağı ve yumurta sarısı ile pişirilmesi ile yapılıyor. Yemeğin orjinali balık eti ile hazırlansa da çoğu yerde tavuk eti kullanılarak hazırlanıyor.
Stoemp
Bir diğer Belçika lezzeti olan Stoemp Belçika ve Hollanda mutfaklarının önemli yemeklerinden biridir. Patates püresi ve haşlanmış sebzelerin karışımından oluşan Stoemp, genellikle sosis ile servis edilir. Karışım krema, bacon (domuz pastırması), arpacık soğanı ve çeşitli baharatlar içerebilir.
Anguille au Vert
Farklı lezzetlere açık olanların hoşuna gidebileceği yemeklerden biri Anguille au vert. Yılan balığının maydanoz, kuzukulağı ve adaçayı gibi yeşillikler kullanılarak hazırlanması ile yapılır.
Brükselde Yeme İçme
Brükselin Diğer Ünlü Yemekleri
Yukarıda saydıklarım Brükselde tadına bakabileceğiniz en ünlü yöresel yemeklerden bazıları. Bunlar dışında yer alan diğer yöresel Belçika yemeklerinden bazıları ise şunlar:
Chou rouge à la flamande: Elma, soğan, kırmızı şarap ve sirke ile birlikte pişirilen mor lahana yemeği.
Filet Americaine: Brüksel usulü hazırlanan Filet Americaine özenle kıyılmış ve rendelenmiş dana etinden yapılıp üzerine çeşitli baharatlar serpilmiş olarak hazırlanır. Etin yanında patates kızartması ve yeşilliklerle servis edilebilir. Açıkçası pişirilme kıvamı çiğ kıymaya yakındır bu yüzden Türk damak tadına pek cazip bir lezzet gibi gözükmüyor bana göre bu yüzden Filet Americaine yeme tercihi tamamen size kalmış.
Lapin à la Kriek: Lapin Fransızcada tavşan anlamına gelip Lapin a la Kriek , Kriek birası (ya da başka bir bira çeşidi) ile pişirilip servis edilir. Tadı tavuğu andıran tavşan bacağının bira ile pişirilmesi sonucunda ortaya tatlı bir yiyecek çıkar. Tavşan bacağı patates kızartması, patates püresi ya da salata ile servis edilebilir.
Cuisse de Canard: Ördek etinin en lezzetli kısımlarından olan ördek budundan yapılan Cuisse de Canard Lapin gibi patates kızartması,salata ya da özel mezelerle sunulur. Farklı tat arayanlara değişik bir yemek alternatifi olabilir.
Domates soslu köfte: Herhalde bizim damak tadımıza en yakın Belçika yemeği domates soslu köftelerdir. Belçikada bizim damak tadımıza en yakın yiyeceklerden birisidir. Patates kızartması ve sebze ile servis edilir.
Brüksel Yemekleri 2
Midye, Patates Kızartması, Bira, Çikolata ve Waffle
Brükselde Yeme İçmedenilince akıllara ilk olarak Belçika kültürünün en güzel üyelerinden olan midye, patates kızartması, bira, çikolata ve waffle geliyor.
Midye: Belçikanın en güzel tatlarından olan midyeleri bir de onların sosları ile denemeden dönmeyin. Midyeler genelde siyah geniş kaplarda servis ediliyor. Alışkın olduğumuz midye tadına nazaran midyeler beyaz şarap, sarımsak, krema, çeşitli baharatlar ile çok çeşitli soslarla hazırlanabiliyor. Midyeler maalesef her restoranda bulunmuyor. Ama midye yemek isterseniz en ideal nota Quai aux Brisques Saint daki Katherines Kilisesi etrafındaki balık restoranıdır. Bir diğer yer ise Grand Placedaki Chez Leondur.
Patates kızartması: Belçika yemek kültürünün bir diğer önemli üyesi kendilerine has yaptıkları patates kızartmaları. Buradaki patatesler daha çok kalın kalın dilimleniyor ayrıca bir kısık ateşte önceden, bir de sipariş verdiğiniz anda yani toplam iki kere kızartılıyor. Şehrin en ünlü patates kızartmaları Place Jourdain bölgesinde Maison Antoine adlı dükkanda satılıyor. Dilerseniz patates kızartmanızı mayonez başta olmak üzere çeşitli soslarla yiyebilirsiniz.
Çikolata: Kimilerine göre İsviçre Çikolatasından bile lezzetli olan Belçika çikolatasını Brükselde her yerde bulmanız mümkün. Yalnız çikolata alırken fabrikasyon üretilen çikolatalar yerine günlük, taze üretilen çikolatalardan alabilirsiniz. Brükselde bir çok çikolata markası bulabilirsiniz. Pierre Marcolini, Godiva, Leonidas ve Neuhaur en ünlü markalardan bazıları.
Dilerseniz gerçek çikolatanın eritilmesi ile yapılan ünlü sıcak çikolataları da deneyebilirsiniz.
Waffle: Bir diğer Brüksel ve Belçika lezzeti ile Brüksel usulü Waffledır. Diğer wafflelara oranla Brüksel waffleları ince ve çıtır olarak satılmaktadır. Belçikadaki waffe yeme kültürü bizimkinden biraz daha farklı. Bizde waffle içine çeşit çeşit tatlılar ve meyveler konulsa da Belçikada daha çok sade pudra şekerli ya da Nutellalı waffelar tercih ediliyor. Brükselde her köşe başında waffle satan yer bulabilirsiniz.
Bira: Belçikanın en ünlü simgelerinden biri de bira. Alkol kullanmadığım için çok fazla ahkam kesmeyeceğim. Belçikadaki en ünlü bira markaları ise Leffe ve Chimay.
Brükselde Yeme İçme
Brükseldeki Türk Restoranları
Yukarıda saydıklarım dışında Brükselde bulunan yoğun Türk nüfusundan dolayı şehirde her köşe başında Türk lokantalarını ve yemeklerini kolayca bulabilirsiniz. Özellikle döner sizi şaşırtacak kadar Brükselde yaygındır. Türk mahallesine gitmenize gerek kalmadan çoğu bölgede Türk restoranlarında karnınızı doyurabilirsiniz.