Brokoli-yoğurt kanseri unut

Heulwen

Kayıtlı Üye
Son yıllarda kanser vakalarındaki artış korkuturken, diyetisyen Sevil Ürer Vefalı bazı gıdaların korunmada etkili olduğunu söyledi.

brokoli_yogurt_kanseri_unut_1459495906_3944.jpg


brokoli_yogurt_kanseri_unut_1459495906_3944.jpg


SARIMSAK: Selenyum içeriği yüksek olan sarımsak mide, göğüs, bağırsak, cilt ve prostat kanserlerinde tümör oluşmasını ve ilerlemesini engeller. Zeytinyağında ezilerek veya çiğ şekilde tüketilmesi daha faydalıdır.

ZERDEÇAL:
Karaciğer, akciğer, kolon, mide, meme, yumurtalık, beyin ve lösemi gibi pek çok kanserde tümör hücrelerinin büyümesini engeller. Kanser hücrelerinin yaşamasını sağlayan enzimin aktivitesini azaltır. Safra arttırıcı etkisi nedeniyle safra taşı olan kullanmamalı.

HAVUÇ:
Betakarotenden zengin olan havuç prostat, ağız, yemek borusu ve mide kanserine karşı koruyucu etkisi vardır. Havuç suyu şeklinde de tüketilebilir.

DOMATES:
İçinde bol miktarda bulunan likopen, DNA hasarını engelleyerek kanser riskini azaltmaktadır. Özellikle akciğer, kolon ve meme kanserlerinde oldukça etkilidir. Yeşil çay: İçeriğindeki kateşinler antioksidan etkiye sahiptir. Özellikle kolon kanseri riskini azaltır. Günde 2 fincan şekersiz yeşil çay içilmesi küçük hücreli akciğer, pankreas, özefagus ve ağız kanserlerinin oluşumunu önlemeye yardımcıdır.

ÇÖREK OTU: Akciğer, başboyun, kolon, karaciğer, lösemi, lenfoma, pankreas, prostat ve yumuşak doku kanserlerine karşı koruyucudur. Vücutta mikrop ve tümörle mücadele eden hücrelerin sayısını arttırmaktadır.

KARA ÜZÜM:
Çekirdeği ve kabuğuyla beraber yenildiğinde, içeriğindeki 'resveratrol' ile kanser yapıcı bileşikleri bloke eder. Kanser dokularının oluşumunu ve gelişimini engeller. Balık: A, D, K ve B grubu vitaminler açısından zengindir. İyot, selenyum, fosfor, magnezyum ve çinko kaynağıdır. Özellikle somon gibi Omega-3 içeriği yüksek olan balıklar kansere karşı koruyucudur. Mümkünse, haftada 2 kez tüketilmesi önerilmektedir.

ANANAS: Ananasın içindeki bromelain maddesi özellikle akciğer, bağırsak, yumurtalıkve cilt kanserlerinde tümörlü hücrenin gelişimini engellemektedir. Kuru baklagiller: Mercimek, nohut, kuru fasulye ve barbunya iyi lif kaynaklarıdır. Özellikle bağırsak kanseri için koruyucudur. Vücuda zarar veren maddelerle savaşırlar ve kan dolaşımına yardımcı olurlar. Haftada 2 kez tüketilebilir.

KIRMIZI BİBER: C vitaminini en çok içeren sebzelerdendir. Antioksidan bir vitamin olan C vitamini kanser hücrelerinin büyümesini engeller ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

FINDIK:
E vitamini açısından zengindir. Tümör büyümesini engelleme ve kanserli hücrelerin kendilerini yok etmeleri; yani apoptosis sürecini başlatır. Kolon, prostat ve göğüs kanserleri üzerinde önemli rol oynamaktadır. Her gün 1 avuç yenilebilir. Soğan: Bol miktarda A, B ve C vitaminleri, fosfor, iyot ve kükürt içerir. Kolon kanserine yakalanma riskini azaltır. Doğal antibiyotik özelliğiyle bağırsak ve karaciğeri temizlemektedir.

BROKOLİ:
Lif, A ve C vitaminleri, folik asit ve kalsiyum gibi son derece değerli maddeler içerir.Ayrıca brokoli, glukosinolat içermektedir ve vücutta meydana gelen zararlı maddelerin etkisiz hale dönüştürülerek böbreklerden atılmasını sağlamaktadır. İdrar yolları, kolon, akciğer, göğüs ve rahim kanserine karşı koruyucudur. Yemeklerde, salatalarda çiğ veya buharda pişirilerek tüketilebilir.

'10 YILDA ÇARE BULUNABİLİR'
Kanser tedavisinde erken teşhisin önem taşıdığını söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Necdet Üskent, "Tıpta yaşanan gelişmeler ve atılan adımlar umut vaat ediyor" dedi. Prof. Dr. Üskent, şöyle konuştu: "Kanserde immünoterapi, gen ve hedefe yönelik tedaviler uygulanıyor. Tümörün genetik yapısına bakarak kişiye uygun tedavileri ve ilaçları belirliyoruz. Özellikle de beyin ve pankreas tümörlerindeki hücre tedavilerinin sonuçları çok başarılı. Bilimsel araştırmalar bu hızla giderse 10 yılda kansere çare bulunacak gibi görünüyor."

GÜNDE 10 SİGARA RİSKİ 5'E KATLIYOR
En öldürücü kanser türü olan akciğer kanserine yüzde 80- 90 oranla sigara yol açıyor. Emsey Hospital'dan Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, "Kansere yakalanma oranı günde 10 sigarayı uzun süre içenlerde 5, günde 40 sigara içenlerde ise 24 kez artıyor" diyor. Sigara bırakıldığında akciğer kanserine yakalanma oranının azaldığını, 5 yılın sonunda riskin içmeyenlerin yarısı oranına düştüğünü belirten Prof. Dr. Görgüner, "Puro, pipo, nargile de kanser yapar. 'Light' sigaralar da zararlı. Sigara içilen ortamlarda bulunanların da akciğer kanseri riski yüksek" şeklinde konuştu.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst