Salvo
Kayıtlı Üye
Yiyeceklerin bozuk olup olmadığını kısa sürede tespit edecek bir çubuk geliştirildi.
Geliştirilen bu çubukla, gıda zehirlenmesi tehlikesiyle karşılaşma riski de ortadan kalkmış olacak.
Güney Carolina Üniversitesi'nde görevli uzmanlar, yiyeceğe batırılan çubuğun, yaklaşık beş dakikada hastalıklara yol açan bakterilerin yaydığı kimyasalların bulunup bulunmadığını gösterdiğini açıkladı.
Çubuğun renginin mordan kırmızıya dönmesi, yiyeceğin bozulmakta olduğu, sarıya dönmesiyse bozuk olduğu anlamına geliyor.
Yapılan ilk testlerde, somon balığı ve ton balığına batırılan çubukların, bu konuda kesin sonuç verdiği anlaşıldı.
alıntı
Geliştirilen bu çubukla, gıda zehirlenmesi tehlikesiyle karşılaşma riski de ortadan kalkmış olacak.
Güney Carolina Üniversitesi'nde görevli uzmanlar, yiyeceğe batırılan çubuğun, yaklaşık beş dakikada hastalıklara yol açan bakterilerin yaydığı kimyasalların bulunup bulunmadığını gösterdiğini açıkladı.
Çubuğun renginin mordan kırmızıya dönmesi, yiyeceğin bozulmakta olduğu, sarıya dönmesiyse bozuk olduğu anlamına geliyor.
Yapılan ilk testlerde, somon balığı ve ton balığına batırılan çubukların, bu konuda kesin sonuç verdiği anlaşıldı.
alıntı