Görünmezadam
Kayıtlı Üye
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığının İslam ülkeleri büyükelçilerine verdiği iftar yemeğine katıldı.
Bozdağ basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Bozdağ'a ilk olarak seçim barajı soruldu.
Bozdağ, Şu anda bir çalışma yok gazeteler yazıyor. Oradan takip ediyoruz dedi.
Gazetecilerin bir diğer sorusu ise Başbakan Erdoğan'nın "Ben dört dörtlük aleviyim" açıklamasına yönelikti.
Bozdağ, şunları kaydetti:
Başbakanımız Hz. Ali'yi sevmek Alevilikse ben dört dörtlük alevim ifadesi yeni değil daha önce değişik vesilelerle bunu ifade etmiştir. Çünkü alevi kardeşlerimizin Ehli Beyt sevgisi üzerine Hz Ali sevgisi üzerine büyük bir yoğunlaşması var. Ona izahaten Sayın Başbakanımız kendisi de Hz. Ali'yi ve Ehli Beyti sevdiğini ifade etmek için kullanmıştır. Güzel bir ifade hepimiz Hz. Ali Efendimizi Hz. Fatıma Validemizi ve Ehli Beytten olan herkesi seviyoruz.''
Bozdağ basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Bozdağ'a ilk olarak seçim barajı soruldu.
Bozdağ, Şu anda bir çalışma yok gazeteler yazıyor. Oradan takip ediyoruz dedi.
Gazetecilerin bir diğer sorusu ise Başbakan Erdoğan'nın "Ben dört dörtlük aleviyim" açıklamasına yönelikti.
Bozdağ, şunları kaydetti:
Başbakanımız Hz. Ali'yi sevmek Alevilikse ben dört dörtlük alevim ifadesi yeni değil daha önce değişik vesilelerle bunu ifade etmiştir. Çünkü alevi kardeşlerimizin Ehli Beyt sevgisi üzerine Hz Ali sevgisi üzerine büyük bir yoğunlaşması var. Ona izahaten Sayın Başbakanımız kendisi de Hz. Ali'yi ve Ehli Beyti sevdiğini ifade etmek için kullanmıştır. Güzel bir ifade hepimiz Hz. Ali Efendimizi Hz. Fatıma Validemizi ve Ehli Beytten olan herkesi seviyoruz.''