` nazLı ..
Bayan Üye
Boza
1 kap bulgur, bol su ile yikanmis
3/4 kap seker
1 ck vanilya esansi
Mayalamak icin:
7 gr kuru maya
1/4 kap ilik su
2 yk seker
7 gr kuru maya
Uzeri icin:
Sari leblebi
Tarcin
Buyuk bir tencerede bulguru geceden suya bastirin. Ertesi sabah uzerine su ilave edin ve yumusayana kadar kisik ateste pisirin. Asagi yukari 3 saat kadar suruyor, aralarda azar azar su ilave edin. Buyuk porselen veya cam bir kasenin uzerine tel suzgeci yerlestirin. Bulguru icine bosaltin ve kasigin tersi ile ezerek suzdurun (resim). Aralarda suzgecin uzerinde biriken tortuyu atin.
Kucuk bir kasede mayayi 1/4 kap ilik su ve 2 yk seker ile karisitirip eritin. 10 dakika bekletin, maya kopuk kopuk olsun. Karisimi suzulmus bulgurun icine ilave edin iyice karisitirin. Uzerini tulbent ile ortup mayalanmaya birakin (resim). Bozanin acilasmamasi icin mayalanma sirasinda aralarda karisitirin. Mutfak aaagahinin uzerinde, asagi yukari 3 gunde istenilen koku ve eksime olusuyor.
3. gun sonunda vanilya esansi ve sekeri ilave edin. Kivamini ayarlamak icin azar azar su koyup karisitirin. Ikram etmeden once bir aksam buzdolabinda bekletin. Servis yaparken uzerine tarcin sepin, yanina sari leblebi koyun. Cam kavanoz veya porselen icinde, buz dolabinda muhafaza edin.
6 kisilik.
1 kap bulgur, bol su ile yikanmis
3/4 kap seker
1 ck vanilya esansi
Mayalamak icin:
7 gr kuru maya
1/4 kap ilik su
2 yk seker
7 gr kuru maya
Uzeri icin:
Sari leblebi
Tarcin
Buyuk bir tencerede bulguru geceden suya bastirin. Ertesi sabah uzerine su ilave edin ve yumusayana kadar kisik ateste pisirin. Asagi yukari 3 saat kadar suruyor, aralarda azar azar su ilave edin. Buyuk porselen veya cam bir kasenin uzerine tel suzgeci yerlestirin. Bulguru icine bosaltin ve kasigin tersi ile ezerek suzdurun (resim). Aralarda suzgecin uzerinde biriken tortuyu atin.
Kucuk bir kasede mayayi 1/4 kap ilik su ve 2 yk seker ile karisitirip eritin. 10 dakika bekletin, maya kopuk kopuk olsun. Karisimi suzulmus bulgurun icine ilave edin iyice karisitirin. Uzerini tulbent ile ortup mayalanmaya birakin (resim). Bozanin acilasmamasi icin mayalanma sirasinda aralarda karisitirin. Mutfak aaagahinin uzerinde, asagi yukari 3 gunde istenilen koku ve eksime olusuyor.
3. gun sonunda vanilya esansi ve sekeri ilave edin. Kivamini ayarlamak icin azar azar su koyup karisitirin. Ikram etmeden once bir aksam buzdolabinda bekletin. Servis yaparken uzerine tarcin sepin, yanina sari leblebi koyun. Cam kavanoz veya porselen icinde, buz dolabinda muhafaza edin.
6 kisilik.