Böyle oLsaydı ?

Asi Ruh

Kayıtlı Üye
Türkiye Rusya Maçında Recep Tayyip VE Eşi Emine Hanımın Protokolde Olması sebebiyle Ponpon kızların gösteriye çıkarılmamasına Gönderme Olarak;

transparan.gif

20706935%C3%A7.jpg

Son düzenleme:
---> Böyle oLsaydı ?

Bence eşten korkuluyor, Emine hanım oyar oyar. Eş olmadığı zaman maşallah..
Tayyip Erdoğan değişiyor ve modernleşiyor

8.jpg

Haha

---> Böyle oLsaydı ?

Tartışmalara al bu konuyu cigerim

Ağlanacak halimize gülmeyelim

---> Böyle oLsaydı ?

Ramazan ayında ne gerek var bunlara?
Sırf Tayyip için kaldırılması yanlış, en baştan olmaması gerekirdi.

---> Böyle oLsaydı ?

Ramazan ayında ne gerek var bunlara?
Sırf Tayyip için kaldırılması yanlış, en baştan olmaması gerekirdi.

Bu bır eglence sevınc gıbı bısıydır ben boyle bakıyorum pon pon kızlara
Ama acık taraflarını cınsel ıcerıklı dusunenler ıcın farklı elbette.

Barbıe bebeklerın erkeklerı tahrık ettıgı (!) devırde yasıyoruz yaa
Bunu yasaklamak cok normal.. :)

---> Böyle oLsaydı ?

Basketbol maçlarında pon pon kızların olma sebebi nedir?

Otomobil fuarlarında her arabanın başında yarı çıplak bir kadının olma nedeni ile aynıdır.

Biz burada para harcayıp bir turnuva düzenliyorsak eğer sen de para harcayıp bilet almalısın ve salona gelip bu maçı izlemelisin.
Aynı şey araba fuarları için de geçerli.
Hatta bir çok şey için geçerli.
Kapitalizm sana tüket diyor, sen tüketmem diye diretirsen senin en ilkel güdülerini harekete geçiriyor. İlle de tüketeceksin diyor yani.
Eh sonunda mecbur kalıp tüketiyoruz.

Ben kadının bu şekilde kullanılmasına karşıyım. Bu benim kadına olan saygımdandır.

O değil de acaba bir mağaza açıp mağaza içerisinde 3-5 manken soysam manyak satış yaparım değil mi? Evet yaparım. O zaman yaşasın tüketim topluluğu, yaşasın soyunan kadın.

---> Böyle oLsaydı ?

Basketbol maçlarında pon pon kızların olma sebebi nedir?

Otomobil fuarlarında her arabanın başında yarı çıplak bir kadının olma nedeni ile aynıdır.

Biz burada para harcayıp bir turnuva düzenliyorsak eğer sen de para harcayıp bilet almalısın ve salona gelip bu maçı izlemelisin.
Aynı şey araba fuarları için de geçerli.
Hatta bir çok şey için geçerli.
Kapitalizm sana tüket diyor, sen tüketmem diye diretirsen senin en ilkel güdülerini harekete geçiriyor. İlle de tüketeceksin diyor yani.
Eh sonunda mecbur kalıp tüketiyoruz.

Ben kadının bu şekilde kullanılmasına karşıyım. Bu benim kadına olan saygımdandır.

O değil de acaba bir mağaza açıp mağaza içerisinde 3-5 manken soysam manyak satış yaparım değil mi? Evet yaparım. O zaman yaşasın tüketim topluluğu, yaşasın soyunan kadın.

Yapma be abicim nerden girip nerden çıkmışsın

Şimdi buna onay verenler kadını cinsel bir obje olarak görüyor yani öyle mi ? Orada bir basket maçı var bu bir dünya şöleni

Tüm dünya'nın gözü Türkiye'de. Şölenlerde gözümüze aşina olmuş görüntüler bunlar

Biz bugün bir ırak bir arabistanda yaşamıyoruz. Türkiye burası Türkiye. Tüm yıkım çabalarına rağmen medeniyetler ülkesindeyiz

Tayyip erdoğan bugün bir amerika'ya basket maçı izlemeye gitse o kızları kapatabilecek mi acaba ? Oturup paşa paşa izleyecek gösteriyi

Her horoz kendi çöplüğünde ötüyor işte. Olan bize oluyor. O kızların düşüncelerini , bunu ülkelerinde ne derece yansıtacaklarını tahmin dahi etmek istemiyorum

---> Böyle oLsaydı ?

Kapitalizm nedir?

Kapitalin yani sermayenin yani paranın ideolojisidir. Tüketmeye dayanır.

Şimdi biz hepimiz bu çarkın içerisinde miyiz? Evet. Bizzat ben kendim kapitalistim, fakat içinde bulunduğum bu sistemin adil ve en doğru sistem olduğunu söylersem yalan söylemiş olurum, zira bu sistem sömürünün hakimiyetidir.

Bu sistemin devamı için gerekli olan tek şey tüketimdir. İnsanlar tüketmek zorundalar. Başka bir şans yok, şayet sen tüketmemekte ısrar edersen bu çarka çomak sokuyorsun demektir.

Neden tüketmeliyiz?

Bu sistem öyle bir sistem ki durursan düşersin, sürekli koşmak zorundasın. Sürekli üretmek, daha fazla daha fazla. Ve insanoğlu senin de burda görevin sürekli tüketmek ve tüketmek.

Bir çift ayakkabı yetmez, en az 10 çift ayakkabın olmalı. İki çift gömlek çok en az 5 çift...

Şayet tüketmezsen üretilen mal elimizde kalır ve fiyatlar düşer haliyle işçi ücretleri düşer ve üretim fazlası bir krize neden olur. Binlerce firma kepenk indirir, sadece üç beş büyük sermaye ayakta kalır ve piyasayı ele geçirir.

Her yüzyılda birkaç bu denli büyük çöküşler olur, büyük sermaye birden kendini katlar. Faizler yükselir, fakir daha da fakirler.

İşte bu karmaşık sistem içerisindeki en önemli şey pazarlama stratejisidir.
Her üretici malını pazarlamak zorundadır, iyi bir sunum yaparsa eğer ancak müşteri çekebilir.

Bu turnuva da kapitalist sistemin bir oyunudur. Aynı dünya kupaları, şölenler, festivaller, şenlikler vs gibi.
Durmamalısın, tüketmelisin.

Basketbol izleyicisi veya tüketicisini artırmak da ancak güzel bir pazarlama stratejisi ile olur. İşte onlardan birisidir pon pon kızlar da.
Veyahut maç öncesi verilen konserler veyahut maçlara daha çok kadın çekme çabası.
Bunların hepsi bir pazarlama stratejisi.

Bu sisteme karşı mıyım? Evet, ama aynı zamanda bu sistemin çarklarından birisiyim.
Yani aynı b.kun içindeyiz hepimiz.

Bugün büyük marketlerde neden kasiyerler kadın? Araba fuarlarında neden kadınlar yarı çıplak? Tekne bakmaya gidiyorsun fuara seni kapıda 2 m boyunda yarı çıplak bir manken karşılıyor. Neden?

İşte hepsi bir pazarlama stratejisidir. En başta karşı durduğum şey benim budur.
Kadının biz aklından, düşüncelerinden yararlanmalı ve üretime dahil etmeliyiz derken diğer yandan kadın etek boyunu kısaltarak metalaştırılıyor. Oysa ki o da düşünen bir valık o da homo sapiens.
Tabii bu kimin umrunda, ben malımın daha çok satılmasına bakarım ve bu uğurda her yol mübahtır. İşte kapitalizmin çığlıkları.

Bu arada kendimi çok marxist gördüm, eh az biraz ramazan ayı dolayısı ile dini bir hassasiyet de var. Yeşile çalan komünist miyim acaba?

kendi kendimi fişliyorum ey forum. :)

---> Böyle oLsaydı ?

Böyle düşünerek sensin cinsel obje olarak gören , kullanılan olarak gören. Kendi kendini ele veriyorsun :)

Hiç bu tarz düşünmedim ben bu olayı. Türkiye adına düşündüm ilk aklıma gelen bu oldu. Türkiye bugün dünya'da yeni yeni tanınan bir ülke

Şuan kapitalist , tayyipçi tavrını bir kenara bırak ve düşün. Ne diye tanıtılıyoruz dünya'ya. Atatürk'ün Türkiyesindeyiz yapma gözünü seveyim

Özgürlük özgürlük diye bağırıyorlar, türbana özgürlük, kapalılara özgürlük. Bu ne şimdi peki. Tek taraflı özgürlük diye buna derim ben. Herkes bildiğini okuyor boşversene

---> Böyle oLsaydı ?

Burada ama aslında bahsedilen şey kadının gaspedilen giyinme özgürlüğü.

İngiltere'de bir firma hostesler için etek boyu şunun üzerinde olmamalı diye bir kriter belirlemişti ve kadınlar bu konuda ayaklanmıştı. Evet maalesef ki erkekler yani hakim tüketici (hakim tüketici diyorum çünkü dünyadaki servetin %70-80 i erkeklerin elinde-kaynak forbes dergisi) bu şekilde cezbediliyor.

Açıkçası ben de bir yanda etek boyu ufacık bir mağaza çalışanı varken gidip yaşlı bir emicenin çalıştığı mağazadan alışveriş yapmam.
İlkel dürtülerimizi kullanıyorlar. Sadece benim değil hepimizin. :)

Kadının çalışması ve üretmesi ile ilgili bir sorunum yok, ama kadına şu etek boyu ile çalışacaksın, dans edip tüketiciyi eğlendireceksin tarzı yaklaşımlara karşıyım.

---> Böyle oLsaydı ?

Böyle düşünerek sensin cinsel obje olarak gören , kullanılan olarak gören. Kendi kendini ele veriyorsun :)

Açıkçası ben de bir yanda etek boyu ufacık bir mağaza çalışanı varken gidip yaşlı bir emicenin çalıştığı mağazadan alışveriş yapmam.
İlkel dürtülerimizi kullanıyorlar. Sadece benim değil hepimizin. :)

No comment :)

Dediğim gibi bu açıdan bakmadım ben hiç

Boşuna tartışıyoruz burda demekki dakikalardır

---> Böyle oLsaydı ?

:)

Komünist Manifesto'yu okumanı tavsiye ediyorum.
Olaylara farklı açılardan bakmak güzeldir ayrıca. :p

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri