Börülceli Pilav

İnci

1907
Prenses
2 su bardağı baldo pirinç
20-25 adet taze börülce
4 su bardağı et suyu yada su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Önce börülceler ufak doğranır, az suda rengi yeşil kalacak kadar haşlanır. Tencereye yağ konur eriyince suda bekletilmeden yıkanmış pirinç atılır. Üzerine suyu süzülmüş börülce katılır. 3-4 dakika kavrulur. Üzerine tuz ve et suyu eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Kaynama noktasına gelince ateş kısılır. 10 dakika daha pişirilir. Yarım saat dinlendirildikten sonra karıştırarak servise sunulur.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst