Shade.Anqer
Kayıtlı Üye
Malzemeler
Yarım kilo börülce
2 Adet domates
1 Adet limon suyu
2 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı sirke
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Dilim bayat ekmek
Tuz
Hazırlanışı
* Börülceleri ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve tencereye alın.
* 1 Adet domatesi yıkayıp, kabuklarını soymadan üzerine birkaç çentik atın ve tencereye koyun.
* Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyun.
* Bir tutam tuz ilave edin.
* Tencerenin kapağını kapatıp, börülceleri haşlayın.
* İyice yumuşadıkları zaman süzgeçten geçirin.
* Kabukları ayrılmış domatesi tencereden alın.
* Limon suyunu 2 diş dövülmüş sarımsağı ve sirkeyi tencereye katın.
* Zeytinyağını da ekleyin.
* Kalan 1 adet domatesi çiğden rendeleyip, tencereye ilave edin.
* İyive karıştırıp, börülcelerin üzerine yayın.
* Ekmeği ufalayıp, börülcelerin üzerine ilave edin ve servis yapın
Yarım kilo börülce
2 Adet domates
1 Adet limon suyu
2 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı sirke
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Dilim bayat ekmek
Tuz
Hazırlanışı
* Börülceleri ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve tencereye alın.
* 1 Adet domatesi yıkayıp, kabuklarını soymadan üzerine birkaç çentik atın ve tencereye koyun.
* Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyun.
* Bir tutam tuz ilave edin.
* Tencerenin kapağını kapatıp, börülceleri haşlayın.
* İyice yumuşadıkları zaman süzgeçten geçirin.
* Kabukları ayrılmış domatesi tencereden alın.
* Limon suyunu 2 diş dövülmüş sarımsağı ve sirkeyi tencereye katın.
* Zeytinyağını da ekleyin.
* Kalan 1 adet domatesi çiğden rendeleyip, tencereye ilave edin.
* İyive karıştırıp, börülcelerin üzerine yayın.
* Ekmeği ufalayıp, börülcelerin üzerine ilave edin ve servis yapın