MALZEMELER
1/2 kg. taze körpe börülce
1 dis sarimsak
2-3 çorba kasigi zeytinyag
1/2 limon
1 çay kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Börülceleri bol su ile yikayiniz. Uç kisimlarini koparip kilçiklari varsa biçakla keserek çikartiniz. Tencereye 1 su bardagi su ve tuz koyup kaynatiniz. Börülceleri hafif hararetli isida yumusayana kadar pisirip salata tabagina yerlestiriniz. Dövülmüs sarimsak, zeytinyagi limon suyu ve kiyilmis maydanozu iyice çirpip börülcelerin üzerine gezdiriniz.
1/2 kg. taze körpe börülce
1 dis sarimsak
2-3 çorba kasigi zeytinyag
1/2 limon
1 çay kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Börülceleri bol su ile yikayiniz. Uç kisimlarini koparip kilçiklari varsa biçakla keserek çikartiniz. Tencereye 1 su bardagi su ve tuz koyup kaynatiniz. Börülceleri hafif hararetli isida yumusayana kadar pisirip salata tabagina yerlestiriniz. Dövülmüs sarimsak, zeytinyagi limon suyu ve kiyilmis maydanozu iyice çirpip börülcelerin üzerine gezdiriniz.