Börülce Salatası
Malzemeler:
1 cup = 250 ml.'lik su bardağı
250 gr. kuru börülce
2 su bardağı (500ml.) su
1 yemek kaşığı ince ince doğranmış dereotu
1 yemek kaşığı ince ince doğranmış maydanoz
1 yemek kaşığı ince ince doğranmış taze nane yaprağı
2 adet ince ince doğranmış taze soğan
1 dilim limon turşusu
küçük küpler halinde doğranmış
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
tuz
Tarif:
Orta boy bir tencereye kuru börülceleri ve suyu koyun. Bir miktar tuz ekleyin. Hafifçe diri kalacak şekilde 35-40 dakika haşlayın. Haşlanan börülceleri süzdürün ve soğuyana kadar bekletin.
Salata kasesinin içine börülceleri koyun. Üzerine dereotunu
maydanozu
naneyi
taze soğanı
limon turşusunu
zeytinyağını ekleyin. İyice karışana kadar alt üst edin ve ızgara balık veya et yemeklerinin yanında servis yapın.
Limon turşusu
Fas mutfağında sıklıkla kullanılan bir lezzet. Ben de kısır ve patates salatasına ekliyorum. Yoğun tuzlu ve ekşi tadı salatalara hoş bir lezzet katıyor ve çoğu zaman ayrıca limon suyu eklemeye gerek kalmıyor. Yöntem Claudia Roden'in Arabesgue kitabından.
Malzemeler:
1 cup = 250 ml.'lik su bardağı
250 gr. kuru börülce
2 su bardağı (500ml.) su
1 yemek kaşığı ince ince doğranmış dereotu
1 yemek kaşığı ince ince doğranmış maydanoz
1 yemek kaşığı ince ince doğranmış taze nane yaprağı
2 adet ince ince doğranmış taze soğan
1 dilim limon turşusu
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
tuz
Tarif:
Orta boy bir tencereye kuru börülceleri ve suyu koyun. Bir miktar tuz ekleyin. Hafifçe diri kalacak şekilde 35-40 dakika haşlayın. Haşlanan börülceleri süzdürün ve soğuyana kadar bekletin.
Salata kasesinin içine börülceleri koyun. Üzerine dereotunu
Limon turşusu