`Borcun Karşılığı Görülmüyor’

'-DamLa

Bayan Üye
İstanbul’da Mehmet Ali Yılmaz’ın ofisindeyim. Trabzonspor’u konuşmaya gittik. Öyle ya bu kulübün tarihinde en fazla başkanlık yapmış ve onursal başkanlık unvanını almış.
Trabzonspor’un 38 milyon lira borcu olduğu 1982 yılında başkan olmuş ve art arda çektiği çeklerle birlikte 2 ay içinde 50 milyon lira vererek kulübün borçlarını kapatmış ve bir de tesis temeli atıp bitirmiş bir isim. Onun söyleyecek sözleri olmalı:

TAKA: Başkanım biraz Trabzonspor’u konuşalım, geçen yılı ve bu yılı?

YILMAZ: Türkiye kupasını alması bir teselli oldu. Trabzonspor geçen yıl Şenol Güneş gelene kadar çok kötüydü. Şenol’dan sonrada kötü gidişat devam etti fakat daha derli toplu ve daha iyi top oynamaya başladılar. Ama lig bittiğinde lider Bursaspor ile arasında 7 puan fark vardı. Demek ki ligde pek başarılı olamadık. Ama Türkiye kupası galibiyetiyle o örtüldü.

TAKA: Bu sene Trabzonspor’u nasıl buluyorsunuz?

YILMAZ: Bu senede tabi birçok umutla başlanıldı. Pek fena gitmiyor fakat hiçbir takım oturmadı daha. Türk futbolu çok farklı bir sezon geçiriyor. Süper lig desek daha doğru olur. Ne zamana kadar oturur bunu bilemiyorum. İstanbul kulüpleri; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray dağınık. Daha hiçbirisi yaptıkları transferlerin karşılığını bulamadılar. Bursa geçen yılki gibi yine kuvvetli. Dışarıda kaybediyorlar ama içeride aynı istikrarlarını sürdürüyorlar. Kayserispor da bu yıl çok istikrarlı ilerlemeye başladı. Şota güzel işler yapıyor. Biz çok iyiyiz. Ama bundan sonra ne olacağını şimdiden kestirmek çok zor. Biliyorsunuz ki çok şeye bağlı bu. Sakatlıklar, hastalıklar, kart cezaları olabilir. Ancak Trabzonspor’un saha sonuçları sürekli yaşayışını temin edecek, garanti altına alacak yönetimlere ihtiyacı var. Kongre aşamasında konuşmak değil amaç ama bir nasihat olarak ve onursal başkan olarak düşüncemi söylüyorum. Şu anda Trabzonspor’un anlatıldığı üzere yüksel miktarda borçları var. Bu borçların karşılığını Trabzonspor malvarlığını arttırarak karşılayamamış. Başarılarını arttırarak alamamış. Ama bu borçlar hep oluşmuş. Şimdi amaç, süratle borcunu yükselterek uçuruma giden bir araba gibi düşünün, bunu durdurmak gerekiyor. Bu kongrede artık adaylar diyecekler ki, biz bunu durduracağız. İlacımız var. Biz bunları yapacağız ve Trabzonspor hep kuvvetli yaşayacak. Giderek mahkumiyete dönüşmeyecek. Bu moralle birlikte saha sonuçları da zaten iyi gelmeye başlayacaktır. Şimdi günlük tedbir ve sonuçlarla avunuyoruz. Bu maçta kaybedersek gideriz diye. Tesadüfen kazanıyor ve kalıyor. Bu başarı olarak sayılmaz.

TAKA: her kulübün ekonomik sıkıntıları var başkanım?

YILMAZ: Kulüp gelirleri çok fazla, mal varlıkları çok fazla ve kulüp başkan ve yöneticileri çok alacaklı. Kulübü yönetirken yaptıkları seyahatler vb harcamalarda kulübün kasasından gidiyor. Dolayısıyla yöneticilerinde kulübe olan maliyeti bir hayli yüksek oluyor. Trabzonspor’un bugün personel sayısına bakıldığında, bizim zamanımızda 50 kişi civarındaydı. Şimdi duyduğuma göre 200 kişiye dayanmış. Trabzon’da geçmişte futbolla kim ilişik olmuş ise kulüpten nasipleniyor.

TAKA:Bildiğimiz kadarıyla 2 başkan adayı var. İbrahim bey ve Sadri bey var herhalde

YILMAZ: Eyüp Aşık da aday olacak bildiğim kadarıyla. Daha hiç kimse resmi olarak adaylığını açıklamadı. Sadri’nin başkanlığı devam ettiği için sadece o konuşmalarında dile getirdi. Bu yarış kızıştıkça kulübün prestiji artar.

TAKA: Başkanım siz bu konuda çok daha tecrübelisiniz. Başkan adaylığını geç açıklamak mı daha faydalı yoksa bir an önce açıklayıp çalışmalara başlamak daha mı mantıklı?

YILMAZ: Çalışmaya başla ama hemen açıklama. Çünkü spekülasyon olmasın. Bu kulüplerin üzerinde medya mensuplarının aracılığıyla, çok çeşitli rivayetler, doğru veya yanlış yazılabilir. Onları önlemek açısından, çünkü kulübün başkan adayı veya yönetim adayı olan insanların kötülenmesi doğru değildir. Sonuçta bundan kulüp yara alır. Ama şimdi diyoruz ki, artık o yola girilmiştir, açıklanabilir. Düşüncelerini, projelerini, neler yapabileceğini kamuoyuna paylaşma zamanı yaklaşıyor. Bunu güzel bir basın toplantısıyla duyurmakta fayda var. Kimsenin çok fazla geç kalmasını istemiyorum.

TAKA: Siz İbrahim beye ne önerdiniz başkanım?

YILMAZ: Ben İbrahim ile konuştum. Zaten çok eskiden beri tanıdığım ve sevdiğim için konuştuk, dertleştik. Neyin nasıl olması gerektiği konusunda çok güzel düşünceleri var. Benimde çok hoşuma gitti. İyide bir ekip kuruyor. Kazanırsa bende mutlu olurum.

TAKA:Sonuçta kazanan Trabzonspor olacak öyle değil mi ?

YILMAZ: Böyle heves oldukça çok güzel şeyler olur. Zor işe heveslenmek her baba yiğidin harcı değildir.

taka gazetesi ..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri