Malzemeler: 8 kişilik
1 orta boy lahananın ¼’ü
3 adet kırmızı pancar
4 diş sarımsak
yarım fındık büyüklüğünde limon tuzu
200 gram kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivribiber
3 adet orta boy soğan
1 adet kereviz
3 adet domates
8 su bardağı et suyu
1 demet maydanoz
yarım çorba kaşığı tozşeker
yarım su bardağı yoğurt, tuz
Hazırlanışı: Pancarların kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Sarımsakları ezip pancarlarla karıştırın ve üzerine limon tuzu döküp bir kenarda beklemeye alın. Tereyağını eritip etleri kavurun ve kenara alın. Etleri aldıktan sonra aynı kaba küp doğradığınız soğan, kereviz, domates ve sivribiberi ekleyip kavurun. Lahana ve maydanozu ince ince doğrayıp karışıma ekleyip 15 dakika kavurun. Et suyunu, kavurduğunuz etleri ve tozşekeri ekleyip çorbayı pişmeye bırakın. Üzerine bir çorba kaşığı yoğurt koyarak servis yapın.