Boncuk ile Tomurcuk

ashli

Bayan Üye
...Boncuk ile Tomurcuk...

Boncuk ile Tomurcuk,Sevgi Ormanı´nda yaşayan iki sincap kardeşti.İki kardeş,birbirlerini çok sever ve iyi anlaşırlardı.

Sonbahar gelmiş, kış mevsimi için hazırlıklar başlamıştı.Kışın yiyecek bulmak çok zor olurdu.Bu nedenle tüm sincaplar,sonbaharda ceviz,fındık,kestane gibi yiyecekler toplardı.Soğuk kış günlerinde,bu yiyeceklerle karınlarını doyururlardı.
Boncuk ile Tomurcuk´un ailesi kış hazırklıklarını tamamlamak üzereydi.Kilerleri hemen hemen dolmuştu.Ancak on tane cevize gereksinimleri vardı.

Anneleri, Boncuk ile Tomurcuk´u çağırıp onlara bir sepet verdi.
_Kilerimizin dolması için on tane daha ceviz gerekiyor.Topladığınız cevizleri bu sepete koymanızı istiyorum,dedi.

Boncuk ile Tomurcuk ,ceviz ağaçlarının olduğu tepeye doğru yürümeye başladılar.

Tepeye geldiklerinde çok yorulmuşlardı.
_Ben biraz uyumak istiyorum, dedi Boncuk.
_Bende çok yorgunum ,uyumak istiyorum, dedi Tomurcuk.

İki kardeş tam uykuya dalmak için uzanmılardı ki, "Pat pat!" diye bir ses duyup kalktılar.
_Bir, iki ,dedi Boncuk.
"Pat pat pat!" diye bir ses geldi yeniden.
_Üç,dört,beş, dedi Tomurcuk
Beş tane ceviz yerde duruyordu.
_Cevizleri toplarken çok yorulmayacağız, dedi Boncuk.
Yerde duran beş cevizi toplayıp sepetlerine koydular.
_Yaşasın beş tane cevizimiz var ,ama annemiz on tane ceviz toplamamızı istedi,dedi Tomurcuk.
_Acaba daha kaç tane ceviz toplamamız gerekiyor ,diye sordu Boncuk.

İki kardeş saymaya başladılar:
_Bir ,iki, üç, dört, beş.
_Altı, yedi, sekiz, dokuz, on.
_Demek ki beş tane daha ceviz toplamamz gerekiyor,dedi Boncuk.

Ağaçlardan birine tırmanarak eksik cevizleri tamamladılar.Aşağıya inince cevizleri alıp sepetlerine koydular
_Sepetteki evizleri tekrar sayalym . Annemiz tam on tane ceviz istedi, dedi Tomurcuk.
_Bir,iki,üç,döt,beş,altı,yedi,sekiz,gokuz,on! Yaşasın artık on tane cevizimiz var , dedi Boncuk.

Sepeti birlikte taşıyarak sevinç içinde evlerine döndüler.Annelerinin verdiği görev,başarıyla tamamlanmıştı.

Anneleri onları görünce çok şaşırdı.
_Verdiğim görevi bu kadar erken bitireceğinizi düşünmemiştim, dedi.
Çocukların başlarını okşayarak,
_Aferin çocuklar, çok iyi bir iş başardınız.Teşekkür ederim size,dedi.Onları birer ceviz vererek ödüllendirdi.

İki kardeş gururla cevizlerini yediler.
Sonra anneleriyle birlikte salonda oturan konukların yanına gittiler.Orada bir süre kaldıktan sonra izin istediler.

Banyoda dişlerini fırçalayıp uyumak için odalarına geçtiler.
Sonra da görevlerini başarıyla yapmanın verdiği mutlulukla mışıl mışıl uyudular.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri