ashli
Bayan Üye
Polimer kilin fırınlanması sırasında yaşanan sorunlar genellikle şanssızlık nedeniyle oluşuyor. Her fırın aynı şekilde pişirmiyor malesef. Bunun fırınınızın iyi yada kötü olmasıyla bir ilgisi de yok. Bazen çok kaliteli fırnlarda bile yaşanıyor bu tür problemler. En kötü özellik sanırım nokta ısıtması olarak nitelendireceğim ısıtma. Tek bir alana çok fazla ısı vererek sadece orada bulunan hamurun renginin koyulaşmasına yada yanmasına neden oluyor. Sonra fırının nereden ısıttığı da önemli. Kötü sonuçlarla karşılaşmak istemiyorsanız ilk pişirme denemelerinde fırınınızı tanımaya çalışın. On dakika fırınlayıp soğuduktan sonra fırınlama işlemini kilin üzerinde yazan süreyi tamalayana kadar tekrarlayabilirsiniz. Fırınınızda bu tür sorunlar varsa belki bir kaç defa kötü deneyim yaşarsınız ama bunun için fırın değiştirmeye gerek yok.
Boncuklarımı fotograflarda görüldüğü gibi fırınlıyorum. Delmek istediğim boncukların içinden tel geçirip yukarıdaki gibi bir karton kutunun üzerine sıralıyorum. Burada dikkat edilmesi gereken kutunun renksiz dış tarafının plastikle kaplı olmaması. Ben yeşil bir kutu kullandım ama bu sadece nasıl kullandığımı göstermek içindi. Eğer renkli kutuyla fırınlarsanız koku çıkartır ve hamurunuz çıkan dumandan kararabilir. Siz en iyisi renksiz mukavvadan böyle bir kutu oluşturun ve yapıştırmak gerekirse yapıştırmak yerine zımbalayın.
Diğer dikkat edilmesi gereken konu kutunun boyunun uzunlugu. Eğer fırınınız yeterince yüksek değilse (bazen yüksek olsa bile) yukarıdan gelen sıcaklık boncukların yanmasına sebep olabilir. Kısa bir kutu olmasında fayda var. Fırının altında fırın teli bulundurmanız da iyi olacaktır.
Dikkat! karton yanıcı bir malzeme olduğu için mutlaka pirişme süresince fırını kontrol ederek malzemenin alev almayacağından emin olun!
alıntı