ashli
Bayan Üye
Bol Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı iri bulgur
4 adet domates
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
5-6 adet sivri biber
4 su bardağı su
Tuz, pul biber, karabiber, kimyon
Hazırlanışı
Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın veya rendeleyin. Bir miktar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine halka halka doğranmış biberleri ilave edip kavurun, sonra kabukları soyulup küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Bir müddet kavurduktan sonra ayıklayıp yıkadığınız bulguru ekleyin ve kavurun. 4 su bardağı kaynamış suyu, tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar çok kısık ateşte karıştırmadan ve mümkün olduğunca kapağını hiç açmadan pişirin.