Böğürtlenli Tart

Hestia

Bayan Üye
bogurtlenli-tart.jpg


MALZEMELER
Tart hamuru için:
250 gr. elenmiş un
150 gr. soğuk tereyağı
70 gr. şeker
90 gr. badem ezmesi
2 adet yumurta sarısı
20 ml. krema
Tuz
Harç için:
1 paket limon aromalı sos
250 gr. şeker
500 gr. böğürtlen
1/2 paket tart jölesi


HAZIRLANIŞI
Tart hamuru için:
Un, tereyağı, şeker, bir tutam tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 20 ml soğuk suyu mikserin hamur karıştırma ucu ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Hamuru alüminyum folyoya sarın ve 1 saat buzdolabında bekletin.
Badem ezmesini 6 ince dilime kesin ve buzdolabında bekletin.
Harç için:
Böğürtlenleri şeker, limon aromalı sos ve tart jölesi ile pişirin. Tencerenin içinde soğumaya bırakın.
24 cm. çapındaki tart kalıbına fırın kağıdı serin. Hamuru 28 cm. çapında açıp kalıba yayın ve kenarlarını iyice bastırın. Kalıptan taşan hamurları kesin, top haline getirerek buzdolabında bekletin.
Badem ezmesi dilimlerini hamurun üstüne yerleştirin. Üstüne böğürtlenli reçeli yayıp buzdolabında bekletin.
Kalan yumurta sarısını krema ile çırpın. Kalan hamuru ince açın. 2 cm. eninde 8 adet şerit kesin ve kafes sekinde tartın üstüne yerleştirin. Üstlerine kremalı yumurtadan sürün. Önceden 200°C de ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Tartı soğuduktan sonra krema ile servis yapın.
Manav ve büyük marketlerde paketlenmiş olarak satılan böğürtlenlerin; lekesiz, kuru ve temiz olanlarını almaya özen gösterin.
12 kişilik


AFİYET OLSUN
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst