İçindekiler * 270 gr böğürtlen * 80 gr toz şeker * 160 ml su * 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı * Küçük bir sos tenceresinin içine toz şekeri ve suyu koyun. Toz şeker tamamen eriyip sos hafifçe fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın. Limonu ekleyin. Bir kaşık yardımıyla sosu 1-2 dakika karıştırın ve iyice soğuyana kadar bekletin. * Böğürtlenleri el blenderiyle püre haline getirin. * Soğuyan şerbetle bu püreyi karıştırın ve tel süzgeçten geçirin. * Plastik veya çelik bir saklama kabına koyun ve kaşığın sırtıyla üzerini düzleştirin. Kapağını kapatın. * Saklama kabını difrize yerleştirin ve 2 saat kadar bekletin. * Bu sürenin sonunda difrizden çıkardığınız granitayı bir çatal yardımıyla kenarlardan içeri doğru harmanlayın. Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin. Aksi taktirde granitanız sorbe olur. * Kabı tekrar difrize koyun. Bir kaç saat (3-4 saat) daha difrizde bekletin. * Ara sıra çatalla karıştırmaya devam edin. * Ve nihayet servis sırası geldiğinde şık bardaklara paylaştırın.