Böğürtlenli Granita (İtalyan Yemeği)

Lilith

Daughter of the Void
Admin
İçindekiler * 270 gr böğürtlen * 80 gr toz şeker * 160 ml su * 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı * Küçük bir sos tenceresinin içine toz şekeri ve suyu koyun. Toz şeker tamamen eriyip sos hafifçe fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın. Limonu ekleyin. Bir kaşık yardımıyla sosu 1-2 dakika karıştırın ve iyice soğuyana kadar bekletin. * Böğürtlenleri el blenderiyle püre haline getirin. * Soğuyan şerbetle bu püreyi karıştırın ve tel süzgeçten geçirin. * Plastik veya çelik bir saklama kabına koyun ve kaşığın sırtıyla üzerini düzleştirin. Kapağını kapatın. * Saklama kabını difrize yerleştirin ve 2 saat kadar bekletin. * Bu sürenin sonunda difrizden çıkardığınız granitayı bir çatal yardımıyla kenarlardan içeri doğru harmanlayın. Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin. Aksi taktirde granitanız sorbe olur. * Kabı tekrar difrize koyun. Bir kaç saat (3-4 saat) daha difrizde bekletin. * Ara sıra çatalla karıştırmaya devam edin. * Ve nihayet servis sırası geldiğinde şık bardaklara paylaştırın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst