böğürtlenli dondurma

İnci

1907
Prenses
Malzemeler
1 Su bardağı böğürtlen
4 Çorba kaşığı tozşeker
2 Adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 Su bardağı krem şanti
Üzerini süslemek için : Krema


Yapılışı

* Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin.
* Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
* Armutlardan birini ince ince dilimleyin.
* Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin.
* Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin.
* Meyveleri soğumaları için bir kenara alın.
* Dondurmayla krem şantiyi karıştırın.
* Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın.
* Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin.
* Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün.
* Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst