Hestia
Bayan Üye
Malzemeler:
* 2 yumurta sarısı
* Tuz
* Yarım çay kaşığı şeker
* 100 gr tereyağı (erimiş)
* 1 bardak krema (ekşimik)
* 2 yumurta akı
* Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu
* 3 çorba kaşığı sıcak su
* 15 gr taze maya (veya 2 silme çay kaşığı kuru maya)
* 40 gr kara buğday unu
* 11 çorba kaşığı (100 gr) un
* 1,5 bardak ılık süt
Hazırlanması:
* Suyu küçük bir kaba koyun ve mayayı karıştırın. Maya köpürünceye kadar 5-10 dakika bekletin.
* Kara buğday ununun yarısı ile normal unu birbirine karıştırın. Unun ortasında bir havuzcuk açın ve maya ile ılık sütün yarısını bu havuzcuğa dökün.
* Unu yavaş yavaş karıştırarak pütürsüz, suluca bir hamur hazırlayın. Kabın üstünü bir peçete ile örterek 3 saat ya da hamur iki mislini buluncaya kadar ılık bir yerde dinlendirin.
* Sonra hamurun içine geriye kalan kara bugday ununu katın ve 2 saat daha dinlendirin.
* Dinlendirdiğiniz hamurun içine yavaş yavaş sütü, yumurta sarısını, tuzu, şekeri, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı kremayı karıştırın.
* Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra hamura karıştırın. Hamurun yine üstünü örtün ve 30 dakika dinlendirin.
* Tavayı erimiş yağla yağlayın ve kızdırın. Her biri yaklaşık 2 çorba kaşığı miktarda olmak üzere 2 ya da 3 gözlemeyi tavanın içine atın ve kızartın.
* Gözlemelerin altı kızarınca çevirin, öteki yüzünü de altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Geri kalan hamuru da aynı şekilde kızartın.
* Tereyağı ile kremayı küçük bir kasede karıştırın ve gözlemeyle birlikte servis yapın.
* Gözlemelerin üstünü havyar, füme som balığı veya ringa filetosu ile süsleyin ve servis yapın..
Afiyet olsun
* 2 yumurta sarısı
* Tuz
* Yarım çay kaşığı şeker
* 100 gr tereyağı (erimiş)
* 1 bardak krema (ekşimik)
* 2 yumurta akı
* Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu
* 3 çorba kaşığı sıcak su
* 15 gr taze maya (veya 2 silme çay kaşığı kuru maya)
* 40 gr kara buğday unu
* 11 çorba kaşığı (100 gr) un
* 1,5 bardak ılık süt
Hazırlanması:
* Suyu küçük bir kaba koyun ve mayayı karıştırın. Maya köpürünceye kadar 5-10 dakika bekletin.
* Kara buğday ununun yarısı ile normal unu birbirine karıştırın. Unun ortasında bir havuzcuk açın ve maya ile ılık sütün yarısını bu havuzcuğa dökün.
* Unu yavaş yavaş karıştırarak pütürsüz, suluca bir hamur hazırlayın. Kabın üstünü bir peçete ile örterek 3 saat ya da hamur iki mislini buluncaya kadar ılık bir yerde dinlendirin.
* Sonra hamurun içine geriye kalan kara bugday ununu katın ve 2 saat daha dinlendirin.
* Dinlendirdiğiniz hamurun içine yavaş yavaş sütü, yumurta sarısını, tuzu, şekeri, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı kremayı karıştırın.
* Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra hamura karıştırın. Hamurun yine üstünü örtün ve 30 dakika dinlendirin.
* Tavayı erimiş yağla yağlayın ve kızdırın. Her biri yaklaşık 2 çorba kaşığı miktarda olmak üzere 2 ya da 3 gözlemeyi tavanın içine atın ve kızartın.
* Gözlemelerin altı kızarınca çevirin, öteki yüzünü de altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Geri kalan hamuru da aynı şekilde kızartın.
* Tereyağı ile kremayı küçük bir kasede karıştırın ve gözlemeyle birlikte servis yapın.
* Gözlemelerin üstünü havyar, füme som balığı veya ringa filetosu ile süsleyin ve servis yapın..
Afiyet olsun