Blindness (Körlük) - 2008

mortal00

Kayıtlı Üye
die-stadt-der-blinden.jpg

Yönetmen: Fernando Meirelles
Senaryo: José Saramago, Don McKellar
Oyuncular: Julianne Moore, Mark Ruffalo, Alice Braga, Danny Glover, Gael García Bernal, Yûsuke Iseya, Yoshino Kimura, Mitchell Nye
Ülke: Kanada, Brezilya, Japonya
Tür: Dram, Gizem, Bilim Kurgu, Gerilim
IMDB: 6,6
Vizyon Tarihi: 5 Haziran 2009
Süre: 121 Dakika
Ödüller: 12 ödül ve 17 adaylık
Bütçe: $25,000,000

Adı bilinmeyen bir şehirde, ne olduğu anlaşılamayan bulaşıcı bir körlük salgını başlar.

'Beyaz körlük' olarak tabir edilen bu durumdan etkilenmeyen tek kişi bir göz doktorunun karısıdır. Yavaş yavaş herkesi etkisi altına almaya başlayan bu salgının yayılışını ve yaşanan kaos ortamını canlı canlı gören doktorun karısı, kendisini ve ailesini bu zor durumdan kurtarmaya çalışır.

2008 Cannes Film Festivali’nin açılış filmi olarak seçilen Blindness, Nobel Ödüllü José Saramago’nun aynı isimli romanından uyarlandı. Filmin yönetmen koltuğu ise Tanrı Kent ile çok iyi eleştiriler almış ve en iyi yönetmen dalında Oscar adayı olmuş Fernando Meirelles’e emanet.

blindness.jpg

blindness460.jpg

fhd008BDS_Julianne_Moore_013.jpg

ensaio-sobre-a-cegueira-2.jpg

0072_2638_kw.jpg

---> Blindness (Körlük) - 2008

Kitabını okuduktan sonra filmine denk geldiğim ve film aşığı olmama rağmen kitabını daha başarılı bulduğum film.
Fedakarlığı ve katlanılabilirlik sınırını çok güzel anlatıyor.
Eksikleri olsa da konusu açısından izlenilmesi, tabiki önce okunması gerektiğini düşünüyorum.

Paylaşım için teşekkürler :)

Kitabını okuduktan sonra filmine denk geldiğim ve film aşığı olmama rağmen kitabını daha başarılı bulduğum film.
Fedakarlığı ve katlanılabilirlik sınırını çok güzel anlatıyor.
Eksikleri olsa da konusu açısından izlenilmesi, tabiki önce okunması gerektiğini düşünüyorum.

Paylaşım için teşekkürler :)

Çoğu yerde gördüğüm yorum filmin kitaptan çok kötü olduğu yönündeydi ama ben buna katılmıyorum. Önce filmini izleyip sonra kitabını okuduğumdan mıdır bilmiyorum ama filmi en az kitap kadar başarılı buldum.

Çoğu yerde gördüğüm yorum filmin kitaptan çok kötü olduğu yönündeydi ama ben buna katılmıyorum. Önce filmini izleyip sonra kitabını okuduğumdan mıdır bilmiyorum ama filmi en az kitap kadar başarılı buldum.

Herkesin şahşi fikri tabiiki.
Ben çok kötü bulmadım, sadece eksik buldum.
Önce kitap okunduğunda karakterlerden mekana kadar her şeyi kendi kafanda tasarlamaya çalışıyorsun, sonuçta hayal gücü sınırsız.
Ancak önce filmi izleyip sonradan kitabı okuyunca o boşlukları hep filmdeki şekilde dolduruyorsun.
Ben kişileri ve mekanları daha farklı şekilde kurguladığım için beklentim farklı oldu belki de.
Bu nedenle sen filmi daha başarılı bulmuş olabilirsin. :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri